Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ανθιμος: «Θα ξηλώσω τις πινακίδες με τα τουρκικά ονόματα που θα βάλει ο Μπουτάρης»

Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2014

Ο Γιάννης Μπουτάρης (δεξιά) με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο σε παλαιότερη συνάντησή τους.Πηγή: ΑΠΕ
Ανθιμος: «Θα ξηλώσω τις πινακίδες με τα τουρκικά ονόματα που θα βάλει ο Μπουτάρης»
Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο, και στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, δημιουργήθηκε μετά την προαναγγελία από την πλευρά του δημάρχου ότι στις πινακίδες των οδών της πόλης θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες ελληνικές ονομασίες και εκείνες ξένων ιστορικών προσώπων που έζησαν στη συμπρωτεύουσα.
Σε μία ακόμη δημόσια παρέμβασή του σε θέματα που άπτονται της δημοτικής αρχής και προφανώς όχι της εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Άνθιμος, κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, είπε ότι θα βρει νέους να ξηλώσουν τις πινακίδες με τα τούρκικα ονόματα!
«Θα βρω νεολαίους και θα ξηλώσω τις πινακίδες που θα βάλει ο Μπουτάρης και θα αναγράφουν τουρκικά ονόματα, κάτω από τις ελληνικές ονομασίες των οδών της πόλης μας. Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι αιτία επανάστασης.  Είναι δυνατό να αναγραφούν ονόματα τούρκων κατακτητών της Θεσσαλονίκης, στις ταμπέλες των δρόμων της πόλης μας;» είπε ο Ανθιμος.
Παράλληλα ο Μητροπολίτης εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία του για την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου.
Πηγή; ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου