Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Αστεροειδής απειλεί να διαλύσει τη Γη. Πότε έρχεται το τέλος του κόσμου;

Να πεις στο παπά της ενορίας σου να κάνει μιά προσευχή.                                                                                                                Εγώ βάβαια δεν θα είμαι εδώ το 2880 αλλά να την κάνει για εσάς που θα είσαστε εδώ, (καλό ε!).

Για πότε υπολογίζουν το τέλος του κόσμου οι επιστήμονες. Πολύ πιθανό να πέσει στη Γη αστεροειδής που θα εξαφανίσει κάθε ίχνος ανθρώπινης ζωής (Vids)
Ο αστεροειδής "1950 DA", διαμέτρου ενός χιλιομέτρου, που οι πιθανότητες σύμφωνα με τους επιστήμονες να πέσει στη Γη είναι 1 στις 4.000 θα προκαλέσει καταστροφή βιβλικών διαστάσεων, αλλάζοντας το κλίμα και εξαφανίζοντας την ανθρώπινη ζωή.
Αυτή η πρόσκρουση υπολογίζεται για τις 16 Μαρτίου 2880, με τους επιστήμονες να εμφανίζονται αισιόδοξοι πως μια τέτοια καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί.

Βίντεο οπτικοποίησης πρόσκρουσης

"Μετά την έκρηξη αστεροειδή στην πόλη Chelyabinsk στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2013 υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον για το πώς θα αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος από μια τέτοια σύγκρουση", σημειώνει ο Dr Rozitis.
Υπολογίζεται ότι περίπου 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο αστεροειδής εξερράγη πάνω από τη ρωσική πόλη, απελευθερώνοντας πάνω από 30 φορές την εκρηκτική ενέργεια της βόμβας στη Χιροσίμα.

H τυχόν πρόσκρουση του αστεροειδή "1950 DA" στη Γη με ταχύτητα 61.000 χλμ/ώρα, θα ήταν ικανή να προκαλέσει μια έκρηξη έντασης 44.800 μεγατόνων TNT.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Tennessee αναφέρουν ότι ο αστεροειδής καταφέρνει να παραμένει ακέραιος με την εφαρμογή αντίθετων δυνάμεων.
Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Nature και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αλλαγή των τακτικών υπεράσπισης του πλανήτη.
Πηγή: MetroIndependent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου