Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

«Δύσκολες» οι συνομιλίες Πούτιν-Ποροσένκο

Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2014

Δύσκολες ήταν οι κατ' ιδίαν συνομιλίες που είχαν απόψε οι Πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμήρ Πούτιν και της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια της συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ, παρουσία και άλλων ευρωπαίων ηγετών, όπως δήλωσε ο οικοδεσπότης της συνάντησης, Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Δύσκολες» οι συνομιλίες Πούτιν-Ποροσένκοο πρόεδρος της Λευκορωσίας είχε διαβεβαιώσει ότι στη σύνοδο κορυφής που οργανώθηκε στη χώρα του όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.
Οι συνομιλίες δεν ήταν εύκολες, σημείωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο υπογραμμίζοντας ότι οι θέσεις των δύο πλευρών σε κάποια σημεία είναι "θεμελιωδώς" αντίθετες μεταξύ τους.
"Όλοι επιθυμούσαμε να υπάρξει σημαντική πρόοδος" όμως και μόνο το γεγονός ότι έγινε η σύνοδος αυτή συνιστά επιτυχία, τόνισε ο Λουκασένκο.
Η διμερής, κατ' ιδίαν, συνάντηση έγινε μετά τις πολυμερείς συνομιλίες κατά τις οποίες οι ηγέτες των δύο χωρών, κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ηγέτες των κρατών της Τελωνειακής Ένωσης αναζήτησαν μια λύση για την κρίση στην Ουκρανία.
Οπως δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Αστον, η οποία συμμετείχε στις συνομιλίες, κάλεσε τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία στην Ουκρανία, να θέσουν σε εφαρμογή ελέγχους στα σύνορα, να διασφαλίσουν την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και να υπάρξει μια πολιτική λύση στις εσωτερικές διενέξεις της Ουκρανίας.
«Ηταν μια θετική συνάντηση σε καλό κλίμα. Υπάρχει η αίσθηση ότι εξαρτάται από όλες τις πλευρές να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για την επίλυση αυτής της κατάστασης» τόνισε η λαίδη Αστον, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου