Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Μάχη χρυσαυγιτών - αντιφασιστών στην ορκομωσία Μπουτάρη

Σε κλίμα έντασης και με ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μάχη χρυσαυγιτών - αντιφασιστών στην ορκομωσία Μπουτάρη
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, τα οποία είχαν καταλάβει τους δύο εξώστες της αίθουσας φωνάζοντας συνθήματα οι μεν εναντίον των δε.
Οι χρυσαυγίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» με τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων να απαντούν «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».
Μάχη χρυσαυγιτών - αντιφασιστών στην ορκομωσία Μπουτάρη Κατά των χρυσαυγιτών είχαν αναρτηθεί τρία πανό, τα οποία υπέγραφαν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Η ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα εν αναμονή της έναρξης της τελετής ορκωμοσίας και συνεχίστηκε και μετά την πολιτική ορκομωσία.
Στη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος φορούσε στο πέτο του ένα κίτρινο αστέρι θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να θυμίσει το Ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα.
Πηγή― ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου