Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Έριξαν την γαλλική κυβέρνηση τα σχόλια του υπουργού Οικονομίας

Τρίτη 26 Αυγούστου, 2014

Την παραίτηση όλης της κυβέρνησής του υπέβαλε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλ στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά από αίτημα του αρχηγού του γαλλικού κράτους. Ο Βαλ αναμένεται να παρουσιάσει νέο κυβερνητικό σχήμα την Τρίτη.
Στο φόντο βρίσκεται ο ενδοκυβερνητικός πόλεμος που είχε ξεσπάσει μετά τις επικρίσεις του υπουργού Οικονομίας στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι.
Η νέα κυβέρνηση, σημείωσε η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, «θα βρίσκεται σε συμφωνία με την κατεύθυνση που έχει θέσει ο γάλλος πρόεδρος για τη χώρα».
Η φράση που είχε πυροδοτήσει τον πόλεμο ήταν αναφορά του υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούργκ πως «η Γερμανία έχει πέσει στην παγίδα της λιτότητας, την οποία επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη».
Κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου είχαν αναφέρει πως ο Βαλ θεώρησε ότι o Μοντεμπούργκ «πέρασε την κίτρινη γραμμή» με τα σχόλιά του.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Monde, ο πρωθυπουργός θα έχει τη Δευτέρα σειρά συναντήσεων με τα μέλη της, απερχόμενης πλέον, κυβέρνησής του ώστε να λάβουν θέση επί της γραμμής που ακολουθεί το Παρίσι στην οικονομική πολιτική.
H γαλλική ηγεσία δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει σημαντικά το κλίμα ούτε στην αγορά εργασίας ούτε στην πορεία των οικονομικών δεικτών -το γαλλικό ΑΕΠ έχει μείνει στάσιμο, και οι στόχοι για μετριοπαθή ανάπτυξη φέτος υποβαθμίστηκαν ακόμη χαμηλότερα. Παράλληλα, το Παρίσι προχωρά με σχετικά βραδύ ρυθμό στην εξισορρόπηση των δημοσιονομικών του μεγεθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου