Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Παρών ο "κινέζος", απών ο "αμερικάνος"

Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2014

«ΝΑΙ» ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΗ

Απών ο Παπανδρέου από την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη

Απαντήσεις στις προσκλήσεις που τους απέστειλε με προσωπικά e-mail ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, να παραστούν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη, την ερχόμενη Τετάρτη στο Ζάππειο και να απευθύνουν, εφόσον το επιθυμούν, χαιρετισμό, όπως έγινε και πέρυσι, έδωσαν, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, οι πρώην πρόεδροι του Κινήματος και πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Απών ο Παπανδρέου από την εκδήλωση της 3ης ΣεπτέμβρηΣύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση και θα απουσιάζει στο εξωτερικό ως ομιλητής σε συνάντηση της Royal Bank of Scotland στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ ο κ. Σημίτης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό.
Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην απαντητική ηλεκτρονική του επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου του απηύθυνε εκ μέρους του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου πρόσκληση να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιεί το Ίδρυμα στο Ζάππειο.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή", τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου και θα απευθύνει χαιρετισμό.
Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της Έκθεσης και θα απευθύνει χαιρετισμό και συμπλήρωναν ότι με αυτό το δεδομένο θα γίνει πρόταση και στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο οποίος επίσης είχε ήδη προσκληθεί να παραβρεθεί στα εγκαίνια, να απευθύνει κι εκείνος χαιρετισμό, εφόσον το επιθυμεί.
Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν νωρίτερα ότι ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί ευχαρίστως στην εκδήλωση και πως φυσικά θεωρούν αυτονόητο ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό.
Επισήμαναν δε πως, η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες.
«Η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πάντα ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και αυτό τον χαρακτήρα τού εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος», τόνιζαν οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη. Σημείωναν ακόμα πως «άλλωστε, την περίοδο αυτήν η προσοχή όλων πρέπει να είναι στραμμένη στα μεγάλα εθνικά μέτωπα της οριστικής εξόδου από την κρίση και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Απασχόλησης: Συνάντηση με τρόικα στο Παρίσι, παρουσίαση οδικού χάρτη στη ΔΕΘ, συνεδρίαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης κ.ο.κ.».
Οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη έλεγαν ότι στην κεντρική εκδήλωση για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, είναι καλεσμένες όλες οι δυνάμεις και όλα τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Και υπογράμμιζαν επιπλέον ότι προετοιμάζοντας τη σημαντική αυτή επέτειο των σαράντα χρόνων, το ΠΑΣΟΚ οργάνωσε πέρυσι μεγάλο διήμερο επιστημονικό πολιτικό συνέδριο και πως στην αντίστοιχη επέτειο του 2012 παρουσιάστηκε το επίκαιρο ιδεολογικό περιεχόμενο του ήλιου του ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να αξιοποιήσει και να αναδείξει την έκθεση που οργανώνει το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο, αποφάσισε να οργανώσει και την κεντρική εκδήλωση στο αίθριο του Ζαππείου. Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνουν ότι η έκθεση είναι συνεπώς μια πολύ καλή προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου