Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ξαφνικό κώλυμα στον αντιρατσιστικό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σοβαρούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση προκαλεί τις τελευταίες ώρες ο αντιρατσιστικός νόμος, γεγονός το οποίο εξηγεί και τη νέα καθυστέρηση που ανακοινώθηκε στην κατάθεσή του. Επισήμως το υπουργείο Δικαιοσύνης αιτιολόγησε την αναβολή σε «έκτακτο κώλυμα» του καθ’ ύλην αρμόδιου Χαρ. Αθανασίου. Μια σειρά, ωστόσο, διαρροών και δηλώσεων που έγιναν το τελευταίο 48ωρο προδίδουν ότι ο αντιρατσιστικός νόμος μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα για την κυβέρνηση, στοιχείο που επιβεβαιώνει και γιατί η συζήτησή του είχε παγώσει εδώ και ενάμιση χρόνο.
Η δημόσια διαφωνία που προέκυψε μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων λόγω του αιτήματος των 38 βουλευτών της Ν.Δ. να καταγραφεί στον νόμο ως αδίκημα όμοιο με την άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, την άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων κ.ά. δεν ήταν η μόνη. Η διαφωνία αυτή ήταν γνωστή στο Μαξίμου και ανεζητείτο ήδη μια διατύπωση που να ικανοποιεί τους 38, αλλά και να μη δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.
Ακόμη σοβαρότερη εμπλοκή, όμως, προκλήθηκε από το αίτημα στελεχών του ΠΑΣΟΚ να ενταχθεί στον νόμο το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Η πληροφορία και μόνον ότι η Χαρ. Τρικούπη ήγειρε πιεστικά τη συγκεκριμένη αξίωση, στάθηκε αρκετή για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εντός της Ν.Δ., αλλά και τη δημόσια κατακραυγή μητροπολιτών της Εκκλησίας.
«Θα είναι κρίμα γι’ αυτήν την κυβέρνηση ως τελευταία πράξη πριν από την αυτοκτονία της να μας αφήνει ως νομοθετημένη πλέον κληρονομιά τα επίχειρα του ηθικού παραλογισμού της» ήταν επί λέξει το σχόλιο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, που σήμανε συναγερμό στο Μαξίμου και στο περιβάλλον του κ. Ευ. Βενιζέλου. Πόσο μάλλον όταν κυρίως στο ΠΑΣΟΚ χρεώθηκε «η απόπειρα νομιμοποίησης του αμαρτήματος της ομοφυλοφιλίας», εξέλιξη που προφανώς θορύβησε τον έχοντα πάντα άριστες σχέσεις με την Εκκλησία κ. Βενιζέλο. Ενδεικτική, όμως, της ανησυχίας που προκάλεσε και στο Μαξίμου η αντίδραση της Εκκλησίας ήταν η δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη (ΣΚΑΪ). Οχι μόνον υποστήριξε ότι μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. δεν ετέθη ποτέ θέμα να ψηφισθεί το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, αλλά προκάλεσε ευθέως τον κ. Βενιζέλο να αποσαφηνίσει δημοσίως τη δική του θέση...
Σε κάθε περίπτωση ο αντιρατσιστικός νόμος δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα μόνο του ΠΑΣΟΚ. Η νέα παρέμβαση (Real) του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος απαξίωσε το κυβερνητικό σχέδιο ως «νομικό έκτρωμα επιστροφής στον σκοταδισμό του Μεσαίωνα» μόνο ως τυχαία δεν εξελήφθη από το Μαξίμου. Πολύ περισσότερο όταν ο κ. Μπαλτάκος ακούγεται ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή όχι μόνο με την Εκκλησία, αλλά και με τους 38 βουλευτές της Ν.Δ. και αρέσκεται να εμφανίζεται ως δυνάμει εκφραστής της αμιγώς δεξιάς πτέρυγας του κόμματος...
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου