Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ομπάμα: Δεν θα αναληφθεί στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας - Απέφυγε τη λέξη «εισβολή»

 Κυριακή, 31 Αυγούστου, 2014

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ομπάμα: Δεν θα αναληφθεί στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας - Απέφυγε τη λέξη «εισβολή»
«Είναι ολοφάνερο για ολόκληρο τον κόσμο» ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που ανακοίνωσε επίσης ότι θα υποδεχθεί τον ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο τον επόμενο μήνα στον Λευκό Οίκο. 
«Η ρωσική παρείσφρηση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία δε μπορεί παρά να προκαλέσει» την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας προσέθεσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ωστόσο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία, ενώ απέφυγε να κάνει λόγο περί «εισβολής» της Ρωσίας.

Επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συμφώνησαν την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο.
«Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την άφιξη νέων ρωσικών στρατευμάτων και ρωσικού στρατιωτικού υλικού στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Σέιμπερτ, προσθέτοντας ότι «η καγκελάριος και ο πρόεδρος συμφωνούν ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς συνέπειες».
Η Ανγκελα Μέρκελ «επιβεβαίωσε» επίσης προς τον πρόεδρο Ομπάμα ότι η ουκρανική κρίση θα βρεθεί στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες το προσεχές Σάββατο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας.
Η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για μια «διπλωματική λύση» στη σύγκρουση, χωρίς να προσδιορίζει όμως το περίγραμμα, όπως είπε ο Σέιμπερτ .

Ο Πούτιν ζήτησε ανθρωπιστικό διάδρομο
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους φιλορώσους αυτονομιστές να δημιουργήσουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στην ανατολική Ουκρανία για τα περικυκλωμένα κυβερνητικά στρατεύματα ώστε οι ουκρανοί στρατιώτες να μπορέσουν να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης, ανέφερε το Κρεμλίνο σε σχετική του ανακοίνωση την Παρασκευή.
«Καλώ τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής να ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα προκειμένου να μην υπάρξουν άσκοπα θύματα και να τους επιτραπεί να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης χωρίς εμπόδια, για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους και για την παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας σε όσους έχουν τραυματιστεί ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε η ανακοίνωση του ρώσου προέδρου.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της ανατολικής Ουκρανίας, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αποστολή της πρώτης αυτοκινητοπομπής η οποία μετέφερε ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στα ανατολικά της Ουκρανίας και στη συνέχεια επέστρεψε στη Ρωσία.
Πηγή― ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου