Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Σκαμπανεβάσματα ... της κυβέρνησης. Το ναι το πρωί... οχι το βράδυ μετα την κατακραυγή

Ως συνήθως, μόλις δουν αντίδραση τα μαζεύουν

Νόμοι στο γόνατο για να ικανοποιηθούν οι Ευρώ-παίοι (sic)

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το αντιρατσιστικό

Κοιτάξτε τη φωτογραφία του κοινοβουλείου, γιατί δεν βάζουν ΚΛΕΙΣΤΟ λόγο διακοπών;
Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το αντιρατσιστικόΑναβάλλεται η συζήτηση στη Βουλή για το αντιρατσιστικό, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 26 Αυγούστου, στην εκπνοή, δηλαδή, των εργασιών του Β΄ Θερινού Τμήματος της Ολομέλειας. 

Την αναβολή ζήτησε και απέσπασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Λόγω εκτάκτου κωλύματός μου, παρακαλώ να αναβληθεί η συζήτηση των ανωτέρων σχεδίων νόμων (σ.σ. αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και κύρωση της Συμφωνίας για την Ίδρυση Διεθνούς Ακαδημίας κατά της Διαφθοράς ως Διεθνούς Οργανισμού) και να προσδιορισθεί νέα συζήτηση το συντομότερο δυνατόν, και αν είναι εφικτό, τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου» ανέφερε στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Η κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού μέσα στον Αύγουστο είχε περιγραφεί ως μια επίδειξη κυβερνητικής συνοχής, αλλά τελικά συνάντησε πολλές αντιδράσεις, τόσο από βουλευτές της συμπολίτευσης όσο και από κύκλους της εκκλησίας.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των επιστολών που εστάλησαν προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από 38 βουλευτές της ΝΔόσο και από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία.
Μετά τους 38 βουλευτές της ΝΔ που ζητούν να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές εξέφρασαν παρόμοια θέση, σε υψηλότερους τόνους.
Με κοινή τους δήλωση υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο «όπως έρχεται για ψήφιση, αποτελεί μία κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς-άγνωστους υποβολείς» και «η απουσία αναφοράς στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας το καθιστά μνημείο υπόδουλης αποικίας». Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιαταγάνα Χρυσούλα, Γιοβανόπουλος Κων/νος, Καπερνάρος Βασίλειος, Κασαπίδης Γεώργιος, Μουτσινάς Πάρις, Μπόλαρης Μάρκος, Νικολόπουλος Νικόλαος και Νταβρής Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου