Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Εκεχειρία 72 ωρών ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη ανακοίνωσε το Κάιρο

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν το βράδυ της Δευτέρας να κηρύξουν εκεχειρία 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας από τις 8:00 το πρωί Της Τρίτης (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αιγύπτιος αξιωματούχος.
«Οι επαφές της Αιγύπτου με τις διάφορες πλευρές είχαν ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί εκεχειρία 72 ωρών στη Γάζα από τις 05:00 GMT αύριο (σήμερα) Τρίτη» είπε η πηγή αυτή διευκρινίζοντας ότι και άλλες αντιπροσωπείες «μεταβαίνουν στο Κάιρο για πιο ευρείες διαπραγματεύσεις».
Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία βρίσκεται στο Κάιρο από το βράδυ της Κυριακής, όμως το Ισραήλ από την πλευρά του αρνήθηκε να στείλει εκπροσώπους του στην Αίγυπτο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Αίγυπτος κάλεσε αντιπροσωπείες και των δύο πλευρών στο Κάιρο για να συνεχιστούν οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα.
Η Χαμάς συμφώνησε με την αιγυπτιακή πρόταση για τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της οργάνωσης.
«Η Χαμάς ανακοίνωσε πριν από λίγο στην Αίγυπτο ότι αποδέχεται την τριήμερη εκεχειρία»», δήλωσε στο πρακτορείο Ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σαμί Αμπού Ζούχρι.
Το Ισραήλ συμφώνησε με την αιγυπτιακή πρόταση για τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από τις 8 το πρωί της Τρίτης (τοπική και ώρα Ελλάδας), ανέφερε ισραηλινός αξιωματούχος.
«Συμφωνήσαμε να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε την αιγυπτιακή πρωτοβουλία. Εάν η εκεχειρία κρατήσει, δεν θα υπάρχει ανάγκη για παρουσία των (ισραηλινών) δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο αξιωματούχος αυτός που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από μια σειρά τηλεφωνικών επαφών μεταξύ των μελών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου