Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2014

  • Νταλίκα δίπλωσε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στις Τρεις Γέφυρες, νωρίς το πρωί της Πέμπτης με αποτέλεσμα να προκληθεί στο σημείο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και στα δύο ρεύματα, καθώς χύθηκαν λάδια στο οδόστρωμα και η Τροχαία έκλεισε τα αριστερά ρεύματα και στις δύο κατευθύνσεις.
  • Έντονη κινητικότητα στην ελληνική κυβέρνηση μετά την εντολή Πούτιν, για εμπάργκο στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία. Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύσκεψη την Πέμπτη στο υπουργείο Εξωτερικών. Πρώτο μέλημα να διευκρινιστεί αν τα ελληνικά προϊόντα εντάσσονται στη λίστα του ρωσικού διατάγματος.
  • Με ψήφους 50 «ναι» και 47 «όχι» πέρασε από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που επηρεάζει την επικουρική ασφάλιση και τα εφάπαξ των ενστόλων. Προηγήθηκε η κατάθεση νομοτεχνικής βελτίωσης από τον Γκ.Χαρδούβελη που δεν ικανοποίησε του ένστολους, οι οποίοι προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις και γνωστοποίηση «σε όλην την Ελλάδα» των ονομάτων των βουλευτών που ψήφισαν θετικά.
  • Υπερψηφίστηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, κατά πλειοψηφία, επί των άρθρων και του συνόλου του, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης η συζήτηση στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής επί των ρυθμίσεων, σε κάποιες από τις οποίες διαφώνησαν και βουλευτές της πλειοψηφίας. Αντικατάσταση ενός βουλευτή προ της ψηφοφορίας: του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη, που προέρχεται από τους ένστολους.
  • Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια είχε την Τετάρτη ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Συζητήθηκε η χρηματοδότηση του Πειραιά από επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ καθώς και η ολοκλήρωση των έργων στον Δήμο Πειραιά που δεν έχουν προλάβει να συμβασιοποιηθούν και κινδυνεύουν με απένταξη.

Κόσμος

  • Πάνω από τον Ειρηνικό βρίσκεται ο τυφώνας Ιζέλ και κατευθύνεται προς τη Χαβάη με τις Αρχές να προειδοποιούν κατοίκους και τουρίστες για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και κατολισθήσεων. Πάντως, το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι μάλλον σπάνιο για τα συγκεκριμένα νησιά.
  • Η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, λέγοντας ότι η επιδημία που έχει ξεσπάσει αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του κράτους.
  • Τα όπλα σίγησαν στη Γάζα για δεύτερη ημέρα και το Ισραήλ εμφανίζεται έτοιμο να συμφωνήσει υπό όρους στην παράταση της συμφωνηθείσας εκεχειρίας, κατά τις έμμεσες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της παλαιστινιακής και ισραηλινής πλευράς στην Αίγυπτο. Διστακτικά εκατοντάδες εκτοπισμένοι κάτοικοι της Γάζας επιστρέφουν στις ισοπεδωμένες γειτονιές τους έπειτα από τέσσερις εβδομάδες βομβαρδισμών.
  • Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε την Τετάρτη το διάταγμα το οποίο προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η απόφαση αυτή μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία. Επικοινωνία με τον Πούτιν είχε το βράδυ η Ανγκελα Μέρκελ.
  • Η Τουρκία ανέστειλε τη λειτουργία της πρεσβείας της στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου, δύο εβδομάδες αφού η τουρκική διπλωματία κάλεσε τους Τούρκους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οικονομία

  • «Ήταν μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας», σχολίασε εκπρόσωπος της ΕΚΤ μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ.Γιούνκερ στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου ανάμεσα σε διαμορφωτές πολιτικής στην ευρωζώνη σε ό,τι αφορά τους κανόνες για τη δημοσιονομική πολιτική.
  • Τη διαπίστωση «ότι σήμερα επιχειρείται ένας απαράδεκτος αποπροσανατολισμός σε ό,τι αφορά τις πραγματικά αναγκαίες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ» διατυπώνει η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της. «Το κύριο πρόβλημα είναι να διορθωθεί ο παραλογισμός και οι κατάφωρες αδικίες που προβλέπει ο "τρελός" αυτός νόμος, για τις οποίες δυστυχώς δεν γίνεται καμία συζήτηση επί της ουσίας», λέει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.
  • Με προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων και μάλιστα με όρους σύγχρονης εργασιακής δουλείας, δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της εκρηκτικής ανεργίας, τονίζει η Αριστερά, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό των ανέργων προσφέροντας τους προγράμματα δήθεν απασχόλησης και κατάρτισης με κακοπληρωμένη, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία.

Αθλητισμός

  • Στα πλέι οφ του Champions League πέρασε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Ελσίνκι στην Κύπρο και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου ματς πήρε την πρόκριση. Αντίθετα, εκτός έμεινε η ΑΕ Λεμεσού που πάλεψε ηρωικά Αγία Πετρούπολη, αλλά λύγισε τελικά απέναντι στην πανίσχυρη Ζενίτ (3-0). Η κυπριακή ομάδα πήγε στη Ρωσία έχοντας ως «προίκα» το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα, βρέθηκε όμως σε δύσκολη θέση από το 26΄, όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντανιελζίνιο, κι ενώ είχε ήδη χάσει λόγω τραυματισμού τον Ζεζίνιο. Προκρίσεις για Σλόβαν Μπρατισλάβας, Μάλμε, Μπεσίκτας, Στεάουα Βουκουρεστίου, Κοπεγχάγη, Σάλτσμπουργκ, Λέγκια Βαρσοβίας, Άαλμποργκ και Λουντογκόρετς Ράζγκραντ.
  • Με γκολ του Γκόμες στο 35΄, η Κέρκυρα επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη την Τετάρτη στο στάδιο «Ζωσιμάδες» της ηπειρωτικής πόλης. Ο αγώνας διεξήχθη υπό βροχή, που ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν δυνατή, επηρεάζοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
  • Την προσοχή των παικτών του στην ποιότητα της Σαράγεβο επέστησε ο Γιώργος Παράσχος, εν όψει της ρεβάνς του Ατρομήτου με την ομάδα από τη Βοσνία, για τον 3o προκριματικό γύρο του Europa League την Πέμπτη (21:00). Οι Περιστεριώτες έχουν το προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ, μετά τη νίκη τους με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, όμως ο έμπειρος τεχνικός τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι «θα δούμε το ματς με σοβαρότητα και δεν θα μείνουμε στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα».
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου