Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 5 Αυγούστου, 2014

  • Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα Σπάτα και τη Ρόδο. Η πυρκαγιά στα Σπάτα εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Αγία Κυριακή. Την ίδια ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δαματριά Ρόδου.
  • Οι Βρυξέλλες εξετάζουν τη διάλυση της τρόικας και αντικατάστασή της από ευρωπαϊκή task force ώστε να επιτρέψουν στην Αθήνα να προωθήσει το δικό της σχέδιο για την τόνωση της οικονομίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters. Σε αντάλλαγμα, η Αθήνα θα δεσμευθεί σε εξαετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και όταν επιτυγχάνει τα ορόσημα θα εξασφαλίζει ελάφρυνση χρέους με κάποια μορφή. Προϋπόθεση η χώρα να μην χρειαστεί νέα κεφάλαια.
  • Σύμφωνες με τις συνταγματικές επιταγές που κατοχυρώνουν την ισότητα, την αναλογικότητα, την αξιοκρατία και την ιδιοκτησία είναι οι περικοπές που επιβλήθηκαν στις αποδοχές μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), έκρινε το ΣΤ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Παρ' όλα αυτά, η όλη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ίδιου δικαστηρίου για οριστική κρίση.
  • Αποφασισμένος να εφαρμοστεί ο νόμος σχετικά με τους «αιώνιους φοιτητές» και να διαγραφούν από το νέο ακαδημαϊκό έτος, το Σεπτέμβριο, από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εμφανίστηκε εκ νέου ο Ανδρέας Λοβερδος. Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως ο νόμος θα ισχύσει κανονικά και δεν θα υπάρξει αναστολή εφαρμογής του μέτρου.
  • Επικριτικά σχόλια από την Αντιπολίτευση για την επίσκεψη Γιούνκερ και τις δηλώσεις που ακολούθησαν. Για εμμονή στην ίδια πολιτική που οδήγησε στην κρίση, μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιούνκερ αγωνίστηκε σαν λιοντάρι για να σώσει τις γερμανικές τράπεζες, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη δήλωση του νέου πρόεδρου της Κομισιόν ότι «αγωνίστηκε σαν λιοντάρι για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη». Για στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής κάνει λόγο το ΚΚΕ, συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους ζητά η ΔΗΜΑΡ.

Κόσμος

  • Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να διατηρήσει την ειρήνη στον κόσμο, δήλωσαν ευρωπαίοι ηγέτες από το Βέλγιο για την 100ή επέτειο από τη γερμανική εισβολή στη χώρα κατά την έναρξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. «Δεν μπορούμε απλώς να λέμε ότι είμαστε φύλακες της ειρήνης [...] δεν μπορούμε απλώς να αναφερόμαστε στις μνήμες, πρέπει να βρεθούμε προ των ευθυνών μας», υπογράμμισε ο Ολάντ, αναφερόμενος στις κρίσεις σε Ουκρανία, Ιρακ, Συρία και Γάζα.
  • Προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για μία νέα εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας, αρχής γενομένης από την Τρίτη, καταβάλλει το Κάιρο, ελπίζοντας ότι αυτή θα αποτελέσει «γέφυρα» για μία διαρκέστερη κατάπαυση του πυρός. Εντούτοις, λίγες ώρες νωρίτερα το Ισραήλ ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει τελειώσει» με τις επιχειρήσεις του στη Γάζα. Επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ, ενώ το σφηροκόπημα της Γάζας συνεχίστηκε για 28η ημέρα.
  • Ο αριθμός των θυμάτων από τη χειρότερη επιδημία αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα ανήλθε, την 1η Αυγούστου, στους 887 νεκρούς ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής ανερχόταν στα 1.603, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
  • Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα μέσα στο τουρκικό Κοινοβούλιο, μεταξύ βουλευτών της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συζήτηση για τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάμβανε να εξετάσει τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο γειτονικό Ιράκ.
  • Ο στρατός της Ουκρανίας αναπτύσσει εκτοξευτήρες πυραύλων και συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών κοντά στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, κατήγγειλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που η Μόσχα πραγματοποιεί μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οικονομία

  • Στις 7 Αυγούστου αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 4.233.152 νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών της Attica Bank.
  • «Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρ.Ολάντ, στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό Μ.Βαλς. Ο Ολάντ επισημαίνοντας ότι ο χαμηλός πληθωρισμός έχει αρνητικές συνέπειες, τόσο στα έσοδα όσο και στο χρέος, είπε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την ισοτιμία του ευρώ. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η Bundesbank, καθώς και η ΕΚΤ έχουν συνείδηση του κινδύνου και τόνισε πως αναμένει από τη Γερμανία να βοηθήσει την ανάπτυξη.
  • Την επανεξέταση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αποζημίωση από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) των ιδιοκτητών ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν και την απαλλαγή από τη φορολογία των ακινήτων αυτών, εισηγείται ο Συνήγορος του Πολίτη σε επιστολή που απέστειλε προς τους αρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών.

Αθλητισμός

  • Ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα νέα του καθήκοντα, έλαβε για πρώτη φορά, ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης, ο οποίος θα αναλάβει επίσημα χρέη προέδρου σε δέκα ημέρες (14 Αυγούστου). Ο νέος διοικητικός ηγέτης της ομάδας, επισκέφτηκε τα νέα γραφεία της Τούμπας (στον δεύτερο όροφο) και αφού έμεινε εκεί για περίπου έξι ώρες πήρε μία πρώτη «γερή» γεύση από ΠΑΟΚ. Οδεύει προς ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Νάτχο.
  • Πρόβλημα της τελευταία στιγμής εμφανίστηκε στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Τάσος Λαγός αποχώρησε από την τελευταία προπόνηση των Πρασίνων και είναι αμφίβολος για τον αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης την Τρίτη στη Λεωφόρο. Ο νεαρός μέσος υπέστη διάταση στον πλάγιο κοιλιακό και η κατάστασή του και η συμμετοχή του θα κριθούν την Τρίτη, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.
  • Έπειτα από ένα… γεμάτο 24ωρο στον «αέρα», η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας παραμείνει για περίπου δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή στο International «Champions Cup». Το ταξίδι της επιστροφής ήταν αρκετά κουραστικό και πλέον, όσοι ταξίδεψαν στις ΗΠΑ έχουν 48 ώρες για να «επανέλθουν» από το τζετ-λαγκ.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz39U9ghlG4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου