Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Οι γονείς του τον μισούσαν, λέει η αρραβωνιαστικιά του 39χρονου που δολοφονήθηκε

Τρίτη 26 Αυγούστου, 2014


Τη δικιά της εκδοχή για το δράμα της οικογένειας Μπάρλα στο Άστρος Κυνουρίας που κατέληξε με τη δολοφονία του 39χρονο Γιάννη από τον 75χρονο πατέρα του Δημήτρη ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, δίνει η αρραβωνιαστικιά του θύματος.
Κατά την σύντροφο του 39χρονου οι γονείς του τον θεωρούσαν «βλάκα, ανίκανο και τεμπέλη» επειδή, όπως εξηγεί, είχε παρατήσει τις σπουδές του στη γυμναστική ακαδημία. Προσθέτει, δε, ότι ο Δημήτρης Μπάρλας είχε και στο παρελθόν σηκώσει όπλο κατά του 39χρονου Γιάννη ενώ παλαιότερα του είχε σπάσει την μαγκούρα στην πλάτη. «Εκείνος μου είχε πει ''ντρέπομαι που με γέννησαν αυτοί οι άνθρωποι''» συμπληρώνει.
Ανασύροντας από τη μνήμη της για όσα συνέβησαν την μοιραία ημέρα η αρραβωνιαστικιά του Γιάννη Μπάρλα θυμάται: 
«Τον Δεκαπενταύγουστο ξυπνήσαμε και ήπιαμε καφέ συζητώντας όπως κάθε μέρα. Μια εβδομάδα νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει η μάνα του και του ζήτησε να πάει στο χωριό να πάρει τα πράγματά του, κάτι βιβλία και χαρτιά. Άλλες δυο φορές τον είχαν διώξει από το σπίτι. Του είπα ότι θέλω να πάω μαζί του, αλλά βγήκα να επισκεφτώ τους συγγενείς μου και όταν γύρισα το αυτοκίνητο έλειπε. Όσο περνούσε η ώρα και δεν επέστρεφε είχα τρελαθεί από την αγωνία γιατί το κινητό του ήταν κλειστό. Αργά το απόγευμα πήρα στο σπίτι των γονιών του, το σήκωσε μια αστυνομικός και μου είπε ότι είναι νεκρός. Αμέσως έφυγα για την Ασφάλεια Τρίπολης, όπου είχαν και τους γονείς του. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι είχε γίνει, αλλά αργότερα άκουσα τους αστυνομικούς που φώναζαν ''το παιδί σας;''. Κάποια στιγμή βγήκε ένας αστυνομικός βουρκωμένος. Του λέω ''πες μου αυτοί το έκαναν;'' Και μου απάντησε ''ηρέμησε και πήγαινε σπίτι σου''. Τότε κατάλαβα τι είχε γίνει. Κατάλαβα ότι με αγαπούσε πραγματικά. Δεν με πήρε μαζί του για να με προστατέψει. Αυτός ο άνθρωπος δεν σκέφτηκε το παιδί του, εμένα θα σκεφτόταν; Αν είχε λίγο φιλότιμο, μετά θα είχε γυρίσει την καραμπίνα επάνω του. Να χάσω τον άνθρωπό μου από ατύχημα, από αρρώστια, να το αντέξω. Αλλά να μου τον σκοτώσει ο πατέρας του και μετά να του βάλει φωτιά να τον κάψει;»
Τελευταία παράκλησή της είναι να την αφήσουν να πάρει τη σορό του αγαπημένου της Γιάννη, με τον οποία είχαν σχέση τα τελευταία πέντε χρόνια, στην Αθήνα. «Να του ανάβω ένα κερί, αφού εκεί δεν τον ήθελαν, να κάνω κάτι για αυτόν τον άνθρωπο ή τουλάχιστον να προσπαθήσω. Δεν θέλω να είναι εκεί που τον σκότωσαν και τον έκαψαν» αναφέρει χαρακτηριστικά καθώς έχει, ήδη, ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να της αποδοθεί η σορός του συντρόφου της για ταφή.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου