Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ ' ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 31 Αυγούστου, 2014

  • Υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζεται ότι το δεύτερο παιδί κάθε οικογένειας θα μπορεί να σπουδάσει στην πόλη όπου φοιτά και το πρώτο εκδίδει πιθανότατα τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.
  • Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Αμυγδαλοκεφάλι Κισσάμου, καίγοντας δασικές, χορτολιβαδικές αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κυρίως με ελαιόδεντρα. Η πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή και η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα.
  • Χωρίς επεισόδια πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ορκίστηκε για δεύτερη φορά, έθεσε ως βασική αρχή της νέας του θητείας, «τον υπαρκτό πατριωτισμό με επίκεντρο τον άνθρωπο».
  • Με αιχμηρό σχόλιο έκλεισε τη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για τη στάση του κόμματος στο θέμα του Προέδρου. «Δεν είναι θέση, σύντρόφισσες και σύντροφοι, ότι εάν δεν έχεις κατι συγκεκριμένο να βγαίνεις και να λες αποδέχομαι ή δεν αποδέχομαι, διότι λίγο πιο εκεί είναι η θέση του ψώνιου. Για αυτό λοιπόν την κατάλληλη στιγμή, στη δεδομένη ώρα» τόνισε.
  • Μήνυμα συσπείρωσης της παράταξης στέλνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την εκδήλωση του κόμματος για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του και τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο (3 Σεπτεμβρίου, 19:00).

Κόσμος

  • Επίθεση από τζιχαντιστές δέχθηκαν το Σάββατο κυανόκρανοι από τις Φιλιππίνες που είναι εγκλωβισμένοι στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις. Πρόκειται για μια κρίσιμη εξέλιξη που έχει ως στόχο να διευρύνουν οι τζιχαντιστές τον έλεγχό τους προς τον Νότο.
  • Το λιμενικό σώμα της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι ανέσυρε τις σορούς 21 μεταναστών, πιθανότατα Σύρων, που πνίγηκαν όταν το πλεούμενο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί βυθίστηκε στη Μεσόγειο, κοντά στα χωρικά ύδατα με τη Λιβύη.
  • Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, παρά την κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κινδυνεύουν να αποσταθεροποιήσουν χώρα. Νωρίτερα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές στο Ισλαμαμπάντ.
  • Oι ισορροπίες τηρήθηκαν στους κόλπους της ΕΕ με την επιλογή του πρωθυπουργού της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, και της ιταλίδας ΥΠΕΞ, Φεντερίκα Μογκερίνι, για τη διαδοχή των Βαν Ρομπάι και Κάθριν Άστον στα δύο υψηλότερα αξιώματα. Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής, οι «28» αποφάσισαν να ετοιμάσουν νέο κατάλογο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ενώ ανακοίνωσαν και έκτακτη σύνοδο για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
  • Με προσεκτικά βήματα κινείται η ΕΕ στο θέμα της Ρωσίας, καθώς οι ηγέτες των «28» που συναντήθηκαν εκτάκτως στις Βρυξέλλες, δεν έλαβαν απόφαση για επιβολή νέων κυρώσεων, αλλά εξουσιοδότησαν τις  αρμόδιες υπηρεσίες να ετοιμάσουν νέο κατάλογο πιθανών κυρώσεων κατά της Μόσχας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου για την ανάπτυξη και την απασχόληση, στις 7 Οκτωβρίου. Στη Σύνοδο αποφασίζονται επίσης οι διάδοχοι των Βαν Ρομπάι και Κάθριν Άστον.

Οικονομία

  • Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών είναι «το κατάλληλο πρόσωπο» να διαδεχθεί τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ηγεσία του Eurogroup, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο απερχόμενος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
  • Κερδισμένους και χαμένους θα έχουν οι αλλαγές που θα έρθουν το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, μετά το σάλο που ξέσπασε με την υπερφορολόγηση περίπου 600.000 ιδιοκτητών ακινήτων λόγω των λαθών που έγιναν στην επιβολή και στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.
  • Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει τα «κόκκινα» δάνεια ο Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας την ανάγκη μιας «ολιστικής προσέγγιση, που να αφορά στο σύνολο των οφειλών των επιχειρήσεων». Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει ότι ένα «κύμα μαζικών πλειστηριασμών δεν εξυπηρετεί κανέναν».

Αθλητισμός

  • Ο τρίτος συνολικά Έλληνας και δεύτερος μέσα σε λίγες μέρες που γίνεται κάτοικος Ρώμης, είναι ο Χοσέ Χολέμπας, αφού ο διεθνής μπακ ανακοινώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου από την Ρόμα. Αφού αρχικά πέρασε επιτυχημένα τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, ανακοινώθηκε η απόκτησή του ενώ λίγο πριν είχε βρεθεί στο «Ολίμπικο» και είδε την νέα του ομάδα να κερδίζει 2-0 την Λάτσιο.
  • Στο νοσοκομείο με διάσειση βρέθηκε ο Ντινγκά, αφού ο παίκτης του Ολυμπιακού αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό. Όσον αφορά τον Γιάννη Μανιάτη, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βαρύ διάστρεμμα, όμως σίγουρα αποτελέσματα θα υπάρξουν την Κυριακή όταν ο Έλληνας αμυντικός χαφ θα περάσει από εξετάσεις στην Αθήνα.
  • Με...κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επιβλήθηκε με 3-0 της Λεβάντε στο «Σαν Μαμές». Με τους φιλοξενούμενους ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα οι Λουκάς Βύντρα και Νίκος Καράμπελας, με το δεύτερο, όμως, να αντικαθίσταται μόλις στο 7΄ λόγω τραυματισμού. Την πρώτη εφετινή της νίκη πήρε η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επιβλήθηκε με 2-1 της Εϊμπάρ στο «Βιθέντε Καλντερόν».

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου