Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ * ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 30 Αυγούστου, 2014

  • Τεράστια είναι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο ανατολικό Αιγαίο, λόγω των ένοπλων συρράξεων σε Συρία και Ιράκ. Μόνο το τελευταίο 24ωρο περισυνελέγησαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος 624 μετανάστες. Το φαινόμενο της μετανάστευσης στα ανατολικά σύνορα της χώρας βρίσκεται σε ιδιαίτερη έξαρση, παρουσιάζοντας ραγδαία αύξηση 400% τον φετινό Αύγουστο σε σχέση με πέρσι.
  • Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με οκτώ μονάδες έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για λογαριασμό του TVXS.
  • Με μαύρο κοστούμι, κίτρινη γραβάτα και ασορτί μαντήλι στο πέτο έφτασε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Μιλτιάδης» του Μαραθώνα ο νέος δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης για την τελετή ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε μέσα σε χειροκροτήματα.
  • Στην ανάγκη «να φύγουμε από την ένταση στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία» και υπέρ μιας λύσης «η οποία να είναι σύμφωνη και με τη διεθνή νομιμότητα αλλά και με τις απαιτήσεις και τις αγωνίες των πολιτών της Ουκρανίας» αναφέρθηκε ο Ευ.Βενιζέλος, ο οποίος συμμετέχει στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Μιλάνο.
  • Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας το απόγευμα στο Γκάζι. Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που ορκίστηκαν ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έφτασε στο χώρο, συνοδεία αστυνομικών, καθώς και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κόσμος

  • Διεθνή συναγερμό έχει σημάνει η Ιντερπόλ για τον εντοπισμό πεντάχρονου αγοριού που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο και το οποίο πήραν οι γονείς του από βρετανικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Η ζωή του αγοριού κινδυνεύει αν δεν λάβει τη θεραπεία του σε διάστημα 24 ωρών.
  • Εντείνονται οι φωνές στην Ευρώπη που καλούν την ΕΕ να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετά τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ρώσοι στρατιώτες μάχονται μαζί με τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συναντήθηκαν στο Μιλάνο για να εξετάσουν πιθανά νέα μέτρα εν όψει της Συνόδου των ευρωπαίων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες. Η κατάσταση κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου, προειδοποιεί ο γερμανός ΥΠΕΞ.
  • Η Πολωνία αρνήθηκε να δώσει άδεια να εισέλθει στον εναέριο χώρο της το αεροπλάνο που μετέφερε τον ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος επέστρεφε στη χώρα του από τη Σλοβακία. Εκπρόσωπος της πολωνικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας είπε ότι αυτό έγινε επειδή το αεροπλάνο άλλαξε τον χαρακτηρισμό του από πολιτικό σε στρατιωτικό. Το αεροπλάνο επέστρεψε στη Μπρατισλάβα και η Πολωνία άναψε «πράσινο φως» όταν άλλαξε ξανά τον χαρακτηρισμό του.
  • Βρέφος 16 μηνών πέθανε στο Λα Σο-ντε-Φον της βορειοδυτικής Ελβετίας, αφού ένας από τους γονείς του το ξέχασε για πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές του Νεσατέλ.
  • «Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν εντοπίσει σχεδόν μια ντουζίνα Αμερικανών που έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, που η κυβέρνηση Ομπάμα λέει ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Αλ Κάιντα, πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001» αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Οικονομία

  • Η προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων από πλειστηριασμό για οφειλές κάθε είδους αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης, γεγονός που θα ξεκαθαρίσει και στις επαφές με την τρόικα, τονίστηκε στις συναντήσεις Δένδια με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. H κυβέρνηση δεν αποκλείει να προχωρήσει και μονομερώς σε νομοθετική ρύθμιση.
  • Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε σήμερα, Παρασκευή, την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου, το οποίο έχει συμφωνήσει να χορηγήσει στην Ουκρανία, παρά «τους αυξημένους κινδύνους» οι οποίοι συνδέονται με τις εντάσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας και την εμπλοκή της Ρωσίας που καταγγέλλουν το Κίεβο και η Δύση, αλλά και τις «αποκλίσεις» από τους οικονομικούς στόχους οι οποίοι έχουν τεθεί στο Κίεβο.
  • Νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ιταλικής οικονομίας παρουσίασε την Παρασκευή ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ανησυχητική.

Αθλητισμός

  • Στη Ρώμη οδεύει και ο Χοσέ Χολέβας! Οι Ιταλοί θεωρούν ότι η Ρόμα είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του 30χρονου αριστερού μπακ-χαφ και θα είναι ο τρίτος κατά σειρά διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που θα γίνει Ρωμαίος.
  • Με τον Παπασταθόπουλο να σκοράρει στο εκτός έδρας 3-2 της Ντόρντμουντ επί της Αουσμπουργκ στη bundesliga και τη Χετάφε να κερδίζει με 1-0 την Αλμέρια, άνοιξε η αυλαία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για το τριήμερο. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης...
  • Τη συμφωνία με την Τσέλσι για το διετή δανεισμό του Φερνάντο Τόρες στη Μίλαν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ιταλικός σύλλογος, χωρίς όμως ο Ισπανός επιθετικός να έχει αποδεχθεί ακόμα τους όρους της μετακίνησης του.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου