Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ ¬ !ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2014

  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε στις 6:45 το πρωί της Παρασκευής στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Πελοποννήσου, μεταξύ Λακωνίας και Μήλου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 85χλμ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη νότια Ελλάδα.
  • Στο λιμάνι της Ζακύνθου έφθασε το βράδυ της Πέμπτης η θαλαμηγός του εμίρη του Κατάρ, σεΐχης  Χαμάντ μπεν Χαλίφα αλ Θάνι.
  • Το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο, την 1η Σεπτεμβρίου, θα δώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Η έκθεση θα ανοίξει με ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Βενιζέλος, μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις που έγιναν, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.
  • Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μεγάλο έργο το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας - Παιανίας, με συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ. Για απόλυτη δικαίωση κάνει λόγο ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
  • Νεκρός έπεσε από πυρά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ ληστής σούπερ μάρκετ έπειτα από καταδίωξη στη διασταύρωση Κηφισού και Αγίου Παύλου στον Κολωνό. Συνελήφθη και ο συνεργός του.

Κόσμος

  • Η καλή εμφάνιση του επικεφαλής της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ στο πρόσφατο τηλεοπτικό ντιμπέιτ για την ανεξαρτησία της περιοχής φαίνεται ότι έδωσε μικρή ώθηση στους οπαδούς του «ναι», σύμφωνα τουλάχιστον με την τελευταία δημοσκόπηση.
  • Δεν θα αναληφθεί στρατιωτική δράση στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του λίγο πριν ξεκινήσει σύσκεψη με τους συμβούλους ασφαλείας του Λευκού Οίκου για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ιράκ και την Συρία. Σχετικά με την αντιμετώπιση των τζιχανιστών παραδέχτηκε πως ακόμη δεν υπάρχει διαμορφωμένη αμερικανική στρατηγική.
  • Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν 250 σύρους στρατιώτες που κρατούνταν όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την αεροπορική βάση της Τάμπκα στη βόρειο Συρία, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube. Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε κάνει λόγο για «δεκάδες» νεκρούς σύρους στρατιώτες.
  • Ορκίστηκε σήμερα, Πέμπτη, πρόεδρος της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι ο πρώτος αρχηγός του κράτους που εξελέγη άμεσα από το λαό. Ο Ερντογάν έδωσε το βράδυ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αχμέτ Νταβούτογλου.
  • Ανοιχτό ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία αφήνει η ΕΕ. Η γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε ότι στην έκτακτη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών το Σάββατο θα συζητηθεί το θέμα, μετά τις πληροφορίες για παρουσία ρώσων στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία. Διαψεύδει η Μόσχα εισβολή στρατιωτών της στην Ουκρανία. Προς κυρώσεις κινούνται και οι ΗΠΑ.

Οικονομία

  • Aπό την Παρασκευή μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι άνεργοι νέοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας». Οι ωφελούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 12.000 από τους οποίους 3.000 θα είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και ανώτερων τεχνολογικών ιδρυμάτων και 9.000 απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • «Ήταν μια αυταπάτη» λέει ο Economist αναφερόμενος στα στοιχεία που έδειχναν αναστροφή του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη. Εντοπίζει τρία προβλήματα για την κρίση ανάπτυξης: έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας, αδυναμία να πεισθούν οι ευρωπαίοι για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και ασφυκτικό δημοσιονομικό και νομισματικό πλαίσιο, που τελικά στραγγαλίζει την ανάπτυξη.
  • Κέρδη προ προβλέψεων 34,4 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση ανακοίνωσε η Attica Bank για το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με ζημίες 22,3 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Αθλητισμός

  • Ο Απόλλων Λεμεσού έκανε το... θαύμα του μέσα στη Μόσχα και συντρίβοντας 4-1 τη Λοκομοτίβ προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Το πρώτο ματς στη Λευκωσία είχε λήξει ισόπαλο 1-1, αλλά το βράδυ της Πέμπτης στη ρωσική πρωτεύουσα η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου ήταν εντυπωσιακή. Στις καθυστερήσεις έχασε η Ομόνοια την πρόκριση! Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα ηττήθηκε 2-1 από τη Ντιναμό Μόσχας στο ΓΣΠ της Λευκωσίας στο 93' κι ενώ έως τότε η πρόκριση ήταν σε κυπριακά «χέρια» καθώς το πρώτο ματς είχε τελειώσει ισόπαλο 2-2. Δεν άντεξε η ΑΕ Λεμεσού στο Λονδίνο. Έκαναν «χαρακίρι» Τβέντε και Τσβόλε.
  • Μια παραλίγο δυσάρεστη είδηση θα είχε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά τη… χαρά της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, κερδίζοντας 4-0 τη μολδαβική Ζίμπρου. Συγκεκριμένα, ο προπονητής της ομάδας, είχε ατύχημα με το αυτοκίνητό του, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα.
  • Αφού ξεπέρασε το μουδιασμένο ξεκίνημα, στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Μίντιλαντ στη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League. Μετά το 4-1 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, οι «πράσινοι» νίκησαν και στη Δανία με 2-1 και προκρίθηκαν άνετα στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Νάνο έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα στο 55΄, ο Ιγκμπουν στο 73΄ ισοφάρισε με πέναλτι, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κλωναρίδης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου