Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ ' ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2014

  • Aλλαγές στη λειτουργία του ωρολογίου προγράμματος των ολοήμερων δημοτικών σχολείων επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αναζητώντας παράλληλα τρόπους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κενών εκπαιδευτικών στα σχολεία.
  • Στις 10 το πρωί της Πέμπτης ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα που τους αφορούν από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, ενώ θα αναρτηθούν και στα λύκεια όλης της χώρας. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις βάσεις.
  • Τη στήριξη της Ελλάδας στη διεκδίκηση του σημαντικού χαρτοφυλακίου των Οικονομικών στην υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε ο προταθείς για επίτροπος από τη γαλλική κυβέρνηση Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του σήμερα στην Αθήνα, ο οποίος συνόψισε τις προτεραιότητες της μελλοντικής Επιτροπής σε τρεις λέξεις: «ανάπτυξη, απασχόληση, επενδύσεις».
  • Με όπλο τα δημοσιονομικά στοιχεία και τις τελευταίες θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί η ελληνική αποστολή στο Παρίσι στις 2-3 Σεπτεμβρίου, στην συνάντηση που θα έχει με την τρόικα, ενώ το μήνυμα της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της «μάχης» στη γαλλική πρωτεύουσα είναι: «Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από πριν. Αλλάζουμε φάση και έχουμε συμμάχους και τα αριθμητικά δεδομένα».
  • Παραιτήθηκε από τη θέση του συνηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης μετά την απόρριψη της προσφυγής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης.

Κόσμος

  • Οι κατολισθήσεις στη Χιροσίμα, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 72 άτομα ενώ μία εβδομάδα μετά εξακολουθούν να αγνοούνται άλλοι δέκα κάτοικοι. Οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί όσοι αγνοούνται θεωρούνται ελάχιστες, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αρχίσει μια νέα επιχείρηση στη Μεσόγειο, ώστε να βοηθήσει η ΕΕ στην αντιμετώπιση της μαζικής προσέλευσης μεταναστών. Η Κομισιόν ζητά από τα κράτη μέλη να διαθέσουν τα απαραίτητα μέσα για αυτόν τον σκοπό. Η επιχείρηση αυτή, που ονομάστηκε FRONTEX+, θα επιτρέψει να σταματήσει σταδιακά η ιταλική επιχείρηση Mare Nostrum.
  • Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απείλησε την Τετάρτη ότι η χώρα του θα απαντήσει με μεγαλύτερη ισχύ από ότι πριν ακόμα και σε ένα «ψιχάλισμα» από πυρά ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας μετά την συμφωνία για επ' αόριστον κατάπαυση του πυρός.
  • Διευρύνεται το μέτωπο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία. Την Τετάρτη φιλορώσοι αυτονομιστές εισήλθαν στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι Νοβοαζόφσκ στη νότια ακτή της χώρας, ενώ μάχες σημειώνονταν την Τετάρτη στην περιοχή γύρω από την πόλη. Δεν επιθυμούμε κατάτμηση της Ουκρανίας, λέει από την πλευρά του ο Λαβρόφ, την ώρα που το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για μυστικές στρατιωτικές κινήσεις. Άλλον ένα ρώσο στρατιώτη δηλώνουν ότι συνέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις. Η Μέρκελ είπε στον Πούτιν ότι πρέπει να δώσει εξηγήσεις.
  • Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ, μια κίνηση που έχει στόχο να βοηθήσει τους Πεσμεργκά να αντιμετωπίσουν την προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μεγάλες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οικονομία

  • Η τράπεζα JPMorgan Chase & Co και τουλάχιστον άλλο ένα μεγάλο αμερικανικό πιστωτικό ίδρυμα δέχθηκαν επίθεση από ρώσους χάκερς στα μέσα του Αυγούστου και το FBI εξετάζει εάν η ενέργεια αυτή συνδέεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με τις κυρώσεις που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στη Ρωσία λόγω των ενεργειών της Μόσχας στην Ουκρανία.
  • Καθαρά έσοδα (GGR) εξαμήνου αυξημένα κατά 6,0% στα 616,2 εκ. ευρώ κατέγραψε ο ΟΠΑΠ. Τα καθαρά έσοδα β' τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 296,1 εκ. ευρώ (β' τρίμηνο 2013: 279,0 εκ. ευρώ) υψηλότερα κατά 6,1%, επιδεικνύοντας αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.
  • Άγονος κηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια, και αποφασίστηκε η άμεση επαναπροκήρυξή του.

Αθλητισμός

  • Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε 3-1 της Νάπολι στο κατάμεστο «Σαν Μαμές» και επέστρεψε στους ομίλους του Champions League, έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια! Αντίθετα, πιστή στο ραντεβού της με τα αστέρια, η Άρσεναλ μπορεί να τα… χρειάστηκε για να ξεπεράσει το εμπόδιο της τουρκικής Μπεσίκτας και παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες, νίκησε 1-0 χάρη στο… χρυσό γκολ του Αλέξις Σάντσες. Από εκεί πέρα, στους ομίλους προκρίθηκαν οι Μπάγερ Λεβερκούζεν που σκόρπισε με 4-0 την Κοπεγχάγη και η Μάλμε που επιβλήθηκε με 3-0 κόντρα στη Σάλτσμπουργκ. Στα πέναλτι με ήρωα τον αμυντικό... τερματοφύλακα Μότσι, προκρίθηκε η Λουντογκόρετς!
  • Τη συμμετοχή του στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης των ομίλων του Champions League, οριστικοποίησε ο Ολυμπιακός, μετά από τα… φυσιολογικά αποτελέσματα που ήρθαν το βράδυ της Τετάρτης στις ρεβάνς των πλέι οφ της διοργάνωσης. Η πρόκριση των Άρσεναλ και Λεβερκούζεν, ουσιαστικά, έκοψαν τα όνειρα των «ερυθρολεύκων» για μια τράμπα που θα τους ανέβαζε στο 2ο και έτσι οι Πειραιώτες δεν δέχτηκαν κάποιο… δώρο εν όψει της κλήρωσης της Πέμπτης (18:45) στη Νιόν.
  • Οριστικοποιήθηκε η αναβολή του αγώνα κυπέλλου, Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή.

ΠΗΓΉ·  Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου