Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2014

  • Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξελέγη στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με ποσοστό 50,82%, διαδέχεται τον Γιάννη Σγουρό στην ηγεσία.
  • Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις εργασίες της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
  • Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε την Τρίτη ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίο ενημέρωσε ο κ. Μητσοτάκης για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στη δημόσια διοίκηση.
  • Ποινές φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και βαρύτατα πρόστιμα για όσους κακοποιούν ζώα ζητά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ζητώντας να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών τόσο για την κακοποίηση όσο και την έλλειψη της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων.
  • Οι φοιτητές που είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστο μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη εξαιρούνται από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας, σύμφωνα με την βελτιωτική τροπολογία που έφερε στην Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Κόσμος

  • Ισραήλ και Παλαιστίνιοι κατέληξαν σε συμφωνία για επ' αόριστον κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας . Η εκεχειρία ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα (τοπική ώρα) και λίγο μετά την έναρξή της αντιαεροπορικές σειρήνες ακούστηκαν στο Ισραήλ, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ένας Ισραηλινός έχασε τη ζωή του από πυρά όλμου. Πανηγυρίζουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας.
  • Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο και τον ουκρανό ομόλογό του πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, ωστόσο οι κύριες διαφορές παραμένουν, τόνισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, οικοδεσπότης της συνάντησης.
  • Με την λιτότητα να έχει καθηλώσει τη γαλλική οικονομία ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εμπιστεύθηκε το καθοριστικής σημασίας υπουργείο Οικονομίας, Βιομηχανίας και Στατιστικής σε έναν εκλεκτό των γαλλικών τραπεζών: τον μόλις 37χρονο Εμανουέλ Μακρόν, μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα της προεδρίας.
  • Με μια χειραψία μεταξύ του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του ουκρανού ομολόγου του Πέτρο Ποροσένκο άρχισε στο Μινσκ της Λευκορωσίας η συνάντηση για την κρίση στην ανατολική Ουκρανία. Στις δηλώσεις τους κατά την έναρξη της συνάντησης, οι δύο ηγέτες ανέφεραν ότι στόχος τους είναι ο τερματισμός της αιματοχυσίας και η επίλυση της κρίσης μέσω διαλόγου.
  • Οι τζιχαντιστές κρατούν όμηρο μία νεαρή Αμερικανίδα, η οποία εργαζόταν σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, αποκάλυψε την Τρίτη εκπρόσωπος της οικογένειάς της. Είναι το τρίτο άτομο από τις ΗΠΑ που έχει απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Λευκός Οίκος άναψε πράσινο φως να ξεκινήσουν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Συρία για να εντοπιστούν θέσεις των τζιχαντιστών. «Δεν θα είναι εύκολο να ξεριζώσουμε το Ισλαμικό Κράτος» λέει ο Ομπάμα.

Οικονομία

  • «Η ομαλή καταβολή των συντάξεων είναι εγγυημένη και διασφαλισμένη για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους» διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Επίσης, απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε αλλαγή των ηλικιακών ορίων για όλους όσους συνταξιοδοτούνται με ειδικές διατάξεις.
  • Το φθινόπωρο θα γίνει η δημοπράτηση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, δήλωσε ο γγ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ώς τον Μάιο θα υπάρχει εργολάβος. Η κατασκευή, όπως είπε, θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια.
  • Αυτόματα, από το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, θα προσδιορίζονται οι φορολογούμενοι που απαλλάσσονται, μερικώς ή ολικώς, από τον ΕΝΦΙΑ. Δεν θα απαιτείται, δηλαδή, η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών από τους δικαιούχους. Ο αυτόματος προσδιορισμός δεν θα ισχύει μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, όπως πχ στις περιπτώσεις δεσμευμένων ακινήτων.

Αθλητισμός

  • Μέρα γιορτής για το κυπριακό ποδόσφαιρο, που θα δώσει ξανά το «παρών» σε όμιλο του Champions League. Ο ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη συνέτριψε 4-0 την Ααλμποργκ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 1-1 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση και θα παραστεί στην κλήρωση της Πέμπτης, στο Μονακό.
  • Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της ΕΠΟ που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης και με την οποία η Ομοσπονδία προσπάθησε να... δικαιολογηθεί για όσα την κατηγόρησε, το πρωί, ο πρόεδρος των «πράσινων», Γιάννης Αλαφούζος. Έτσι, η «πράσινη» ΠΑΕ συνέχισε την κόντρα, χαρακτηρίζοντας «σκόπιμα εσφαλμένη και προσβλητική» την ανακοίνωση της ΕΠΟ και ξεκαθαρίζει πως θα κινηθεί νομικά για τα «ψεύδη και τις ανακρίβειες» που ειπώθηκαν.
  • Σχεδόν 75εκ. ευρώ δαπάνησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να πραγματοποιήσει την πιο ακριβή μεταγραφή της Ιστορίας της, αποκτώντας τον Ανχελ Ντι Μαρία από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανακοίνωσαν την Τρίτη, τη μετακίνηση του Αργεντινού, ο οποίος ήταν πολυτιμότερος παίκτης του τελικού του Champions League 2014, όταν η «βασίλισσα» κατέκτησε το τρόπαιο.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου