Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη 26 Αυγούστου, 2014

  • Με την κυβερνητική ατζέντα να βαραίνει σε αριθμό θεμάτων, πολλά από τα οποία δημιουργούν ενδοκυβερνητικές τριβές, αλλά και έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, Σαμαράς και Βενιζέλος ξαναπαίρνουν την υπόθεση πάνω τους. ΕΝΦΙΑ, αντιρατσιστικός νόμος, φορολογικά ζητήματα και γενικά όλα τα καυτά ανοικτά θέματα θα τεθούν στη συνάντησή τους στο Μαξίμου. Στο επίκεντρο και η προετοιμασία για τις επαφές με την τρόικα.
  • Αιφνιδιαστική σύλληψη και φυλάκιση, αργά το βράδυ της Δευτέρας, 62χρονου αρχικαπετάνιου πετρελαϊκής εταιρείας για την μεταφοράς ενός τόνου κοκαΐνης από την Μέση Ανατολή με το πλοίο Noor 1, που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές Ιουνίου.
  • Συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, για φορολογικά ζητήματα, τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς επίσης και εν όψει της συνάντησης της κυβερνητικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι.
  • Σε ύφεση είναι η φωτιά στην περιοχή της Ιθώμης και της αρχαίας Μεσσήνης, ύστερα από την τιτάνια προσπάθεια μεγάλης δύναμης της Πυροσβεστικής και την συνδρομή δυνάμεων του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εθελοντών πολιτών. Μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Καλαμπάκα.
  • «Οι δυνάμεις της μεταρρύθμισης στη χώρα πρέπει να αθροίζονται» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον Σταύρο Θεοδωράκη, παρουσία συνεργατών του επικεφαλής του Ποταμιού, καθώς και της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου και του νέου γενικού γραμματέα Θοδωρή Λιβάνιου.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων σε σιιτική περιοχή της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.
  • Το Κοινοβούλιο της Σλοβενίας ενέκρινε με 51 ψήφους υπέρ και 11 κατά την ανάθεση στον Τσεράρ, 51 ετών, της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει τώρα στη διάθεσή του 15 ημέρες για να επιλέξει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κυβερνητικό του σχήμα και να παρουσιάσει το πρόγραμμά του.
  • Ο ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, υπέγραψε τη Δευτέρα διάταγμα για τη διάλυση του Κοινοβουλίου, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές. Οι Ουκρανοί θα προσέλθουν στις κάλπες στις 26 Οκτωβρίου, σε μία χώρα που σπαράσσεται από τις συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και τους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της.
  • Νέες κατηγορίες κατά της Ρωσίας εκτόξευσε το Κίεβο, μειώνοντας τις πιθανότητες να επιτευχθεί την Τρίτη, στη συνάντηση Ποροσένκο - Πούτιν στο Μινσκ, συμφωνία για βελτίωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία. Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έστειλε στρατιώτες σε ουκρανικό έδαφος επιδιώκοντας να ανοίξει «νέο μέτωπο πολέμου», ενώ ο Π.Ποροσένκο εξέφρασε τη «βαθιά» του ανησυχία για την πρόθεση της Μόσχας να στείλει δεύτερο ανθρωπιστικό κονβόι στην ανατολική Ουκρανία.
  • Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης της χώρας, την οποία ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη. Ο Αρνό Μοντεμπούρ επέμεινε στα επικριτικά σχόλιά του, χαρακτηρίζοντας «οικονομικό παραλογισμό» τις πολιτικές μείωσης ελλειμμάτων.

Οικονομία

  • Σε ράλι εξακολουθούν να επιδίδονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα με τις αποδόσεις να υποχωρούν σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα ή ακόμα και σε αρνητικό έδαφος μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, που δείχνουν ότι η ΕΚΤ αναμένεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ποσοτικής χαλάρωσης. Σε ιστορικό χαμηλό κινούνται και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου βάσης έχει υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα του 5,7%.
  • Στόχος είναι η παραγωγή της εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης, τονίζει ο Π.Κουκουλόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ. Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτει, η ένταξη της τευτλοκαλλιέργειας στη συνδεδεμένη ενίσχυση της νέας ΚΑΠ έχει ως στόχο την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων αλλά και τη στήριξη των καλλιεργητών. Το υπουργείο είναι αναρμόδιο να απαντήσει για το κλείσιμο εργοστασίων της ΕΒΖ, ωστόσο η αναδιάρθρωση της βιομηχανίας υποβοηθά την πολιτική του, σημειώνει ακόμη.
  • Κάτοχοι αναδιαρθρωμένων ομολόγων της Αργεντινής σχεδιάζουν παρέμβαση για να αρθεί το αδιέξοδο που προέκυψε λόγω της νομικής διαμάχης της χώρας με κερδοσκοπικά ταμεία, η οποία εμποδίζει την αποπληρωμή τους, αναφέρει το Bloomberg. Συγκεκριμένα θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν τη σύμφωνη γνώμη της αναγκαίας πλειοψηφίας των κατόχων κουρεμένου χρέους ώστε να αρθεί η επίμαχη ρήτρα (RUFO)...

Αθλητισμός

  • Με πρωταγωνιστή τον Στέβαν Γιόβετιτς, η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ποιος είναι το «αφεντικό» στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Premier League. Ο Μαυροβούνιος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ στο επιβλητικό 3-1 επί της Λίβερπουλ, οδηγώντας τους πρωταθλητές στη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Αγουέρο έκανε το 3-0 και οι «κόκκινοι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με αυτογκόλ του Σαμπαλέτα.
  • Με εκτελεστή τον Απόστολο Γιάννου που σκόραρε στο 15ο και 85ο λεπτό ο Πανιώνιος νίκησε στη Νέα Σμύρνη με 2-1 τον Εργοτέλη, για τον οποίο είχε ισοφαρίσει στο 16' ο Μέγι και ξεκίνησε νικηφόρα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, επικρατώντας των Κρητικών για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια!
  • Χωρίς να ικανοποιήσει, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε με το «δεξί» στην εφετινή Primera Division, επικρατώντας 2-0 της Κόρντομπα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», χάρη στα γκολ των Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου