Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2014

  • Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρίνισαν ότι ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου είναι ανοικτός στο διάλογο για το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο και πως μελετά τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί.
  • Το Συμβούλιο της Επικρατείας με δύο αποφάσεις του άναψε το «πράσινο φως» για να δοθούν αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων που επέβαιναν στο Γιάκοβλεφ 42 που έπεσε στα Πιέρια όρη και στο πλοίο «Εξπρές Σάμινα» που βυθίστηκε στην Πάρο.
  • Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται η κυβέρνηση, με αφορμή την επιστολή της EBU για τη ΝΕΡΙΤ. Στο επίκεντρο βρίσκεται η τροπολογία που προβλέπει τον διορισμό του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λογο για επιστολή - κόλαφο για την κυβέρνηση και μαζί με τη ΔΗΜΑΡ να καταγγέλλουν ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.
  • Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή αδειούχων κατά την προτελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.
  • Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Καλοχωρίου Καλαμπάκας και Κυριάκι Βοιωτίας. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Μουζακαίικα στην Πάργα.

Κόσμος

  • Τρία άτομα σκοτώθηκαν και δύο ακόμα τραυματίστηκαν σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε διάστημα μιας ώρας την Κυριακή στο Λος Άντζελες.
  • Ελεύθερος αφέθηκε αμερικανός δημοσιογράφος που είχε απαχθεί από το 2012 στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι την Κυριακή. Ο Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση και άλλων Αμερικανών  που κρατούνται όμηροι στη Συρία.
  • Το υπουργείο Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δύο άτομα πέθαναν από Έμπολα. Πρόκειται για τα πρώτα επισήμως επιβεβαιωμένα θύματα της ασθένειας στη χώρα. Σύμφωνα με το BBC είναι τα πρώτα θύματα εκτός Δυτικής Αφρικής.
  • Σοκ προκαλεί στην Ιταλία αποτρόπαιο έγκλημα. Ένας Ιταλός, ντυμένος με στολή παραλλαγής και βατραχοπέδιλα, αποκεφάλισε το μεσημέρι της Κυριακής με τσεκούρι μια 38χρονη Ουκρανή σε βίλα στη μεγαλοαστική συνοικία της Ρώμης, Έουρ.
  • Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε την Κυριακή ότι η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να συνεχιστεί επ΄αόριστον, καθώς το Ισραήλ άρχισε να θέτει στο στόχαστρο πολυώροφα κτίρια στη Γάζα. Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή.

Οικονομία

  • Πρωταρχικός στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα συνολικό πλαίσιο διευθέτησης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του, ξεκαθαρίζοντας ότι «η εν λόγω διευθέτηση δεν θα γίνει εις βάρος των ενήμερων και συνεπών δανειοληπτών».
  • Οι δραματικές ανισότητες στην κατανομή του πλούτου παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό του πλανήτη. Σύμφωνα με μελέτη, την οποία παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής, οι σούπερ πλούσιοι, που αποτελούν μόλις το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, ελέγχουν πλέον το 41% του πλούτου.
  • «Πρέπει να υψώσουμε τον τόνο» έναντι του Βερολίνου γιατί η πολιτική της λιτότητας που επέβαλε σε όλη την Ευρώπη υπονομεύει την ανάπτυξη, δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ σε συνέντευξή του στον Monde, τονίζοντας ότι η ίδια η Γαλλία δεν μπορεί πλέον «να άγεται και φέρεται». Αν και πιο ήπιος από τον Αρνό Μοντεμπούρ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν καλεί επίσης σε μετριοπαθή μείωση των ελλειμμάτων μιλώντας στην Repubblica.

Αθλητισμός

  • Νικηφόρα ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα στο νέο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε 3-0 της Ελτσε, με τον Μέσι να πετυχαίνει δύο γκολ. Ανετη και η νίκη με 3-1 της Θέλτα επί της Χετάφε, ενώ με 1-0 νίκησε η νεοφώτιστη Εϊμπάρ την Σοσιεδάδ.
  • Πολύ άσχημα είναι τα νέα σε ότι αφορά τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος τραυματίστηκε στο 58ο λεπτό του ματς με τον Λεβαδειακό. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι υπέστη κάταγμα στην κλείδα κάτι που μπορεί να τον κρατήσει εκτός δράσης ως και 2,5 μήνες. Άμεσα θα μπει στο χειρουργείο ο Σουηδός.
  • Με απώλειες μπήκε στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ο Παναθηναϊκός, καθώς στην πρεμιέρα της έμεινε στο 1-1 στο ΟΑΚΑ με τον τυπικά γηπεδούχο Λεβαδειακό, ο οποίος προηγήθηκε στο 77' με τον Κώτσιο, για να ισοφαριστεί στο 84' με πέναλτι του Πράντιτς. Αποχώρησε τραυματίας ο Μάρκους Μπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου