Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2014

  • Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν διόρισε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Έσπεν Μπαρτ Έιντε ως Ειδικό Σύμβουλο για το Κυπριακό, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών που εκδόθηκε το Σάββατο στη Λευκωσία.
  • Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή, 24 Αυγούστου στα Τέμπη με απόφαση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, λόγω της αναμενόμενης μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των νομών Λάρισας και Πιερίας, αλλά και για την ομαλή και εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Πενήντα επτά μετανάστες οι οποίοι κινούνταν προς στις εκβολές του Αχελώου ποταμού και δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα εντόπισαν και συνέλαβαν το Σάββατο οι άνδρες του λιμεναρχείου Μεσολογγίου. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες, που είναι υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, θα μεταφερθούν στο Μεσολόγγι.
  • Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις παραμένουν οι κτηνοτρόφοι, αφού η συνάντησή τους το Σάββατο με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρι Κουκουλόπουλο στην Κοζάνη, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης τους, Δημήτρης Καμπούρης.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο σε εργοστάσιο φωτιστικών στην οδό Φιλιατή στο Κορωπί. Στο σημείο μετέβησαν για την κατάσβεση 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Η φωτιά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κόσμος

  • Το Κοινοβούλιο της Σιέρα Λεόνε ποινικοποίησε την παροχή καταφυγίου σε πάσχοντες από τον ιό Έμπολα, προβλέποντας κάθειρξη δύο ετών για τους παραβάτες, στην προσπάθεια να σταματήσει την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης. Εν τω μεταξύ, ένας Βρετανός που ζει στην Σιέρα Λεόνε βρέθηκε θετικός στον ιό, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγεία.
  • Δυνάμεις ισλαμιστών από την πόλη Μιζουράτα ανακοίνωσαν ότι πήραν τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης έπειτα ένα μήνα σφοδρών συγκρούσεων με αντίπαλη πολιτοφυλακή. Μαχητικά αγνώστου ταυτότητας είχαν πλήξει νωρίτερα θέσεις στην Τρίπολη. Την επίθεση «διεκδίκησε» ο απόστρατος στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, ωστόσο οι δυνάμεις από τη Μιζουράτα καταγγέλλουν ότι πίσω από τις επιδρομές εναντίον τους βρίσκονται η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού κατασκόπευαν την Τουρκία για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, αναφέρει το Σάββατο το περιοδικό Focus, αποκάλυψη η οποία μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.
  • Η Ισλανδία απαγόρευσε το Σάββατο την εναέρια κυκλοφορία πάνω από το μεγαλύτερο ηφαίστειο της χώρας, το Μπαρνταρμπούνγκα, ανεβάζοντας το επίπεδο συναγερμού από πορτοκαλί σε κόκκινο αφού εντόπισε μικρή έκρηξη, όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας. Όλα τα αεροδρόμια της Ισλανδίας παραμένουν στην παρούσα φάση ανοιχτά.
  • Συγκρότημα κατοικιών 12 ορόφων έπληξαν ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο κέντρο της Πόλης της Γάζας με τις αρχικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για 22 τραυματίες, ανάμεσά τους 11 παιδιά. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το κτίριο, το οποίο κατέρρευσε ολοσχερώς, αποτελούσε κέντρο διοίκησης της Χαμάς. Κάτοικοι ανέφεραν ότι στο κτίριο διέμεναν 44 οικογένειες.

Οικονομία

  • Οι δραματικές ανισότητες στην κατανομή του πλούτου παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό του πλανήτη. Σύμφωνα με μελέτη, την οποία παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής, οι σούπερ πλούσιοι, που αποτελούν μόλις το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, ελέγχουν πλέον το 41% του πλούτου.
  • «Πρέπει να υψώσουμε τον τόνο» έναντι του Βερολίνου γιατί η πολιτική της λιτότητας που επέβαλε σε όλη την Ευρώπη υπονομεύει την ανάπτυξη, δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ σε συνέντευξή του στον Monde, τονίζοντας ότι η ίδια η Γαλλία δεν μπορεί πλέον «να άγεται και φέρεται». Αν και πιο ήπιος από τον Αρνό Μοντεμπούρ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν καλεί επίσης σε μετριοπαθή μείωση των ελλειμμάτων μιλώντας στην Repubblica.
  • Το συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί τους πιλότους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να κηρύξει απεργία, στο αποκορύφωμα της περιόδου των θερινών διακοπών, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας τους περιήλθαν σε αδιέξοδο.

Αθλητισμός

  • Ματς για γερά νεύρα έγινε στο «Ροζαλέδα» όπου η Μάλαγα νίκησε 1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον εναρκτήριο αγώνα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο Λουϊς Αλμπέρτο πέτυχε στο 35΄ το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους, που στο τελευταίο δεκάλεπτο έμειναν με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Ντούντα (87΄), Αντούνες (90΄). Θρίλερ και στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με τη Σεβίλη να προηγείται της Βαλένθια και να παίζει με παίκτη παραπάνω από το 68΄ λόγω αποβολής του Ντε Πολ. Ομως οι «νυχτερίδες» πίεσαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν (1-1) στο 88΄ με τον Ορμπάν.
  • Με μία εύκολη νίκη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τους αγώνες του στη Σούπερ Λίγκα. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 3-1 της Νίκης Βόλου στο «Γ.Καραϊσκάκης» με σκόρερ τους Κασάμι (11΄), Διαμαντάκο (28΄), Αφελάι (32΄), ενώ για τους νεοφώτιστους το γκολ πέτυχε ο Σκούρτης στο 56΄.
  • Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, μπήκε με το... δεξί στο νέο πρωτάθλημα καθώς επικράτησε της νεοφώτιστης Νίκης Βόλου στο «Γ.Καραϊσκάκης» (Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1), καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Νωρίτερα, ο ΟΦΗ πήρε νίκη-θρίλερ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων επί του Παναιτωλικού (ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-0), ενώ σαφώς πιο εύκολα επικράτησε η Κέρκυρα του Πανθρακικού στην επιστροφή της στα σαλόνια (Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου