Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

«Οχι» λέει η κυβέρνηση στο αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας

Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2014

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας ΧαρδούβεληςΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Οχι» λέει η κυβέρνηση στο αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας 
«Φρένο» βάζει η κυβέρνηση στην απαίτηση της τρόικας για πλειστηριασμούς ακινήτων στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίους, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μην δεχθεί το αίτημα της τρόικας για εκκίνηση των πλειστηριασμών στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.
Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή προκειμένου να προστατευθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες, θέμα που χειρίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με το υπουργείο Ανάπτυξης.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως μετά τη συνάντηση, «είναι απόφαση και όχι διάθεση να αναχαιτισθεί το αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας».

Αλλεπάλληλες συναντήσεις
Ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε την Πέμπτη αλλεπάλληλες συναντήσεις με υπουργούς, στο πλαίσιο των συσκέψεων προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Σεπτεμβρίου, και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας έως το βράδυ, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα αφορούν σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών (δημοσιονομικό κενό, εκτέλεση προϋπολογισμού και πρωτογενές πλεόνασμα, αποφάσεις ΣτΕ για ειδικά μισθολόγια, κ.λπ.).
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, οι διαπραγματεύσεις θα περιστραφούν σε θέματα των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (εργασιακά, ασφαλιστικό, απολύσεις και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, «κόκκινα» δάνεια, κ.λπ.).
Το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει (στο κτίριο του ΟΟΣΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι προηγούμενες συναντήσεις) μια συνάντηση σύνοψης με τους εκπροσώπους των δανειστών, και εν συνεχεία μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ, όπως είναι προς το παρόν γνωστό, η ουσιαστική αξιολόγηση από την τρόικα της ελληνικής οικονομίας, θα αρχίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. 
Πηγή ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου