Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πέντε χιλιάδες έδωσαν δυναμικό παρόν "We want Artie T back"Photo by Lowell Sun
Κοσμοσυρροή έγινε χθες το πρωί στο προαύλιο της 
υπεραγοράς παντοπωλείο Demoulas/Basket Market Basket #8 που βρίσκεται στο Tewksbury σύνορα Lowell αλλιώς γνωστή σαν Stadium Plaza στους δρόμου 495 και 38 όπου στον ίδιο χώρο στεγάζονται και άλλα καταστήματα όπως το Kmart, Marshalls, PaylessAnthons Cleaners και άλλα καταστημάτων γνωστών αλυσίδων.
Εκεί λοιπόν στο τεράστιο πάρκινγκ περί τις πέντε χιλιάδες εργατών της εταιρείας 
Demoulas/Basket Market Basket έκανα ειρηνική διαδήλωση με μία απαίτηση "Θέλουμε τον Αρη Τ πίσω". Είναι πρωτοφανές για τα αμερικάνικα δεδομένα και έχουν τραβήξει τα φώτα των ΜΜΕ από όλη τη χώρα. Οι εργάτες θέλουν πίσω το αφεντικό τους! Συνήθως γίνεται ακριβώς το αντίθετο.   Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εργάτες δεν είναι στο union (συντεχνία).
Μαζί τους στο πλευρό τους είναι δεκάδες χιλιάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες των σούπερ 
μάρκετς που μποϊκοτάρουν την εταιρεία και πηγαίνουν αλλού να ψωνίσουν!
Τις προηγούμενες ημέρες γράψαμε για την "
ασυμφωνία χαρακτήρων" των δύο οικογενειών των αείμνηστων Γεώργιου και Τηλέμαχου Δημουλά που είναι ιδιοκτήτες της μεγαλο-εταιρείας με τα 71 εν ενεργεία και 5 στη σειρά μεγαλο παντοπωλείων που απασχολούν 25 χιλιάδες εργάτες και που έχουν και άλλες εταιρείες πακεταρίσματος ενώ είναι ιδιοκτήτες τεράστιων τεμαχίων γης όπου βρίσκονται τα σούπερ μάρκετς της εταιρείας και πολυ-αγορές άλλων εταιρειών όπως είναι τα KmartCVS Pharmacy, Marshalls, Sears, Olympia Sports, Payless, Antons Cleaners πολλές τράπεζες, εστιατόρια, κάβες ποτών και άλλα.
Χθες το βράδυ ο ραδιοφωνικός 
WBZ 1030 της Βοστώνης που ακούγεται σε 35 Πολιτείες των ΗΠΑ με ακροατήριο πολλών εκατομμυρίων είχε ανοικτή γραμμή για τρεις ώρες όπου ειδήμονες αλλά και ακροατές μιλούσαν και πήραν θέση στο "φαινόμενο" να θέλουν οι εργάτες πίσω το αφεντικό τους. Η πλάστιγγα έγειρε κοντά στο 100% με τον Αθανάσιο Τηλέμαχου Δημουλά ή Artie T. όπως τον φωνάζουν.
Σε αυτά που έχουμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες προσθέτουμε μερικά νέα στοιχεία. Οι σημερινή πλειοψηφία των 9 όλων κι όλων μετοχών που ελέγχετε από τον πρώτο εξάδερφο του Αθανάσιου Τ. 
Δημουλά ο οποίος είναι ο Αθανάσιος Σ. Δημουλάς (γιος του Γεώργιου Δημουλά) θέλουν να πάρουν χρήματα από το κεφάλαιο της εταιρείας κάτι που δεν θέλει ο Αθανάσιος Τ. Δημουλάς (γιος του Τηλέμαχου Δημουλά). Πριν λίγο καιρό η ομάδα του Αθανάσιου Σ. μοίρασε 300 εκατομμύρια από το κεφάλαιο στους ιδιοκτήτες πέραν από αυτά που παίρνουν κάθε χρόνο. Ο Αθανάσιος Τηλέμαχου δεν συμφωνεί με αυτές τις σπατάλες γιατί η εταιρεία είναι αυτοσυντήρητη χωρείς δάνεια και κατασκευάζει 4-5 νέα καταστήματα το χρόνο.
Από την άλλη μεριά οι νέοι διευθυντές τους έβαλε η ομάδα του Αθανάσιου Σ. όταν 
έδιωξε τον εξάδερφο του από το τιμόνι της εταιρείας σκοπεύουν να "βάλουν χέρι" στα profit sharing που είναι όλων όσων εργάζονται στην εταιρεία και ανέρχεται στο ποσόν των 600 εκατομμυρίων κάτι που δεν θέλουν οι εργαζόμενοι. Παράλληλα φήμες κυκλοφορούν ότι θα ανεβάσουν τις τιμές των προϊόντων ώστε οι 9 μέτοχοι να έχουν μεγαλύτερα κέρδη.
Χθες που 
επισκεφθήκαμε πάλι δύο από τα καταστήματα της αλυσίδας είδαμε ότι τα προϊόντα που είναι στα ράφια είναι ελάχιστα όπως ελάχιστοι ήταν οι εργαζόμενοι και οι πελάτες.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου