Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Eurocontrol: Κλειστός ο εναέριος χώρος πάνω από την ανατολική Ουκρανία

Ο οργανισμός διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη (Eurocontrol) ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος πάνω από την ανατολική Ουκρανία είναι κλειστός, μετά την κατάρριψη επιβατηγού αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών.
Μία-μία, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν την απόφασή τους να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, το Eurocontrol είχε συμβουλεύσει τους πιλότους σε ολόκληρο τον κόσμο να αποφεύγουν την περιοχή κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας όπου κατέπεσε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.
Το Eurocontrol, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν ήδη εκτρέψει τις πτήσεις που βρίσκονται ήδη στον αέρα, επισημαίνει το υπουργείο.
Η Lufthansa δεν θα πετά πάνω από την ανατολική Ουκρανία, ενώ τον ουκρανικό εναέριο χώρο θα αποφεύγουν επίσης οι ρωσικές Transaero και Aeroloft, καθώς και οι τουρκικές αερογραμμές.
«H Lufthansa αποφάσισε να αποφεύγει τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας, περνώντας από μεγάλη απόσταση» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, λέγοντας ότι η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ.
Η εταιρεία θα συνεχίσει προς το παρόν να εκτελεί δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο του Κιέβου και της Οδυσσού.
Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Transaero δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αποφεύγει τον ουκρανικό εναέριο χώρο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εκτελεί τις πτήσεις της διαμέσου τρίτων χωρών, αποφεύγοντας να πετά πάνω από την Ουκρανία και τονίζοντας ότι ήδη δεν εκτελούνταν πτήσεις πάνω από τα ανατολικά της Ουκρανίας.
Αλλά και η ρωσική Aeroflot ανακοίνωσε ότι σταματά να πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την Ουκρανία.
H Turkish Airlines ανακοίνωσε και εκείνη την απόφασή της να αποφεύγει τον ουκρανικό εναέριο χώρο.
Εξάλλου στη Γαλλία, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε την Πέμπτη από τις γαλλικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Ο υπουργός Μεταφορών, Φρεντερίκ Κουβιγέ, «έδωσε οδηγίες στη γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας να λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Ζητά από τις γαλλικές εταιρείες να αποφεύγουν να περνούν από τον ουκρανικό εναέριο χώρο όσο οι αιτίες αυτού του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί» αναφέρει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
Η βρετανική British Airways δηλώνει ότι επανεξετάζει την πραγματοποίηση των πτήσεων προς το Κίεβο.
Και η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι θα αποφεύγει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Τον Απρίλιο, η εθνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει τα αμερικανικά αεροσκάφη να αποφεύγουν να πετούν πάνω από περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας όπου σημειώνονται συγκρούσεις. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου