Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

«Πράσινο» από την ΕΕ για την επένδυση της COSCO στον Πειραιά

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε «πράσινο φως» στην Ελλάδα για τη νέα επένδυση της COSCO στον Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενέκριναν τον φιλικό διακανονισμό μεταξύ της θυγατρικής της COSCO και της ΟΛΠ ΑΕ κι έτσι ξεπερνιέται το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη διεύρυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στο λιμάνι του Πειραιά.

«Πράσινο» από την ΕΕ για την επένδυση της COSCO στον Πειραιά
Πρόκειται για τη συμφωνία της ΣΕΠ ΑΕ με τον ΟΛΠ, με την οποία δρομολογείται επένδυση, επιπλέον 230 εκατομμυρίων ευρώ.
Η επένδυση αυτή, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αποδίδει τεράστια οφέλη για τη χώρα. Διπλασιάζει, όχι μόνο το ύψος της επένδυσης, αλλά και τις θέσεις εργασίας, δημιουργώντας άμεσα 700 νέες και άλλες περίπου 1.500 έμμεσες, ανθρώπων, δηλαδή, που θα απασχοληθούν γύρω από τη λειτουργία αυτής της επένδυσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμφωνία ξεκίνησε από το μηδέν και μονογράφηκε μέσα στον χρόνο ρεκόρ, των πέντε μηνών.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βρισκόταν σε συνεχή διαβούλευση με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και καθημερινή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκρισή της.
Έτσι, τονίζουν οι ίδιες πηγές, δρομολογείται η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, από την περίοδο της κρίσης, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την ελληνοκινεζική συνεργασία, καθώς η αναβάθμιση της παρουσίας της COSCO στο Λιμάνι, αποτελούσε προϋπόθεση για να υπάρξουν και άλλες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου