Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ξανά στις αγορές η Ελλάδα

Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2014
ΜΕ ΤΡΙΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ

Ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι από το ΥΠΟΙΚ η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, αυτή τη φορά με 3ετές ομόλογο.

Ξανά στις αγορές η Ελλάδα
Το ποσό που αναμένεται να αντλήσει το Δημόσιο θα είναι μεταξύ 2,5 - 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο αναμένεται να είναι στην περιοχή του 3%- 3,5%.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών:
Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για τους σκοπούς επικείμενης 3-ετούς ομολογιακής έκδοσης «αναφοράς» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα και να τιμολογηθεί στο άμεσο μέλλον, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς.
Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι, Bank of America, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, City, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomoura, HSBC, UBS και BMB Paribas.
«Καλός οιωνός» για τη νέα έκδοση ομολόγου, ήταν η μείωση του επιτοκίου των τρίμηνων εξάμηνων εντόκων γραμματίων που καταγράφηκε στη χθεσινή δημοπρασία (επιτόκιο 2,05% από 2,15% στις 10 Ιουνίου).
Η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, μετά από 4 χρόνια αποκλεισμού, ήταν στις 10 Απριλίου με έκδοση 5ετούς ομολόγου και με επιτόκιο 4,75%.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου