Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ισραήλ για το ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας

Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2014Απαρηγόρητη η γυναίκα της φωτογραφίας θρηνεί για τα τρία μέλη της οικογένειάς της που χάθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις στην πόλη Καν Γιουνίς, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας. Πηγή: (ΑΡ)

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ισραήλ για το ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας
Oι ΗΠΑ προειδοποίησαν εναντίον μιας ενδεχόμενης χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ εξέφρασαν την εκτίμηση ότι μια τέτοια επιχείρηση θα έθετε σε κίνδυνο τις ζωές κυρίως αμάχων. 
Ο Λευκός Οίκος απέφυγε, ωστόσο, να ασκήσει κριτική στο σύμμαχό του, το Ισραήλ, για τους πολίτες που σκοτώνονται στους βομβαρδισμούς εναντίον στόχων στον παλαιστινιακό θύλακo και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ διατηρεί «το δικαίωμα» και την «ευθύνη» να προστατεύει τους πολίτες της χώρας από τις ρίψεις ρουκετών της Χαμάς.
«Κανείς δεν θα ήθελε να δει μια χερσαία εισβολή, επειδή αυτό θα έθετε σε κίνδυνο κυρίως τους πολίτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Eρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος απευθύνει δημόσια προειδοποίηση στο Ισραήλ για το ενδεχόμενο μιας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, αν και αμερικανοί αξιωματούχοι όπως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έχουν ήδη δηλώσει ότι θα αντιμετώπιζαν αρνητικά μια τέτοια εξέλιξη.
Αυτή η ανακοίνωση αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία των Αμερικανών για ενδεχόμενη κλιμάκωση της κατάστασης.

«Να προστατευτεί η ασφάλεια των πολιτών»
Ο Λευκός Οίκος, που έχει προτείνει να μεσολαβήσει προκειμένου να προσπαθήσει να επιλύσει την κρίση, επανέλαβε πόσο πολύ ανησυχεί για τον αριθμό των πολιτών θυμάτων.
Ο Τζος Ερνεστ πάραυτα αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν γνωρίζει κατά πόσον το Ισραήλ, που χρησιμοποιεί το αμερικανοϊσραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome για να προστατευτεί από τις ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα, κάνει προσήκουσα χρήση των δυνάμεών του, δεδομένου του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού των θυμάτων στη Γάζα, την έβδομη ημέρα της επιχείρησής του.
«Εχουμε ανάγκη η Χαμάς να σταματήσει να εκτοξεύει ρουκέτες που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των Ισραηλινών», υπογράμμισε.
«Με τον ίδιο τρόπο οι ΗΠΑ εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για το θέμα των παλαιστίνιων πολιτών οι ζωές των οποίων βρίσκονται σε κίνδυνο».
«Για αυτό ακριβώς ζητάμε επειγόντως από τους Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψουν την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών σε κάθε πλευρά των συνόρων».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου