Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση

Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2014

Σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχωρά η κυβέρνηση μετά την άρνηση των συνδικαλιστικών σωματείων να συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. 
Με χθεσινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ανοικτό Σάββατο και Κυριακή το Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να δημοσιεύσει τις κυβερνητικές αποφάσεις. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης αναμένονται από τη μία οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών σωματείων και αφετέρου η διαδικασία της επίδοσης των ατομικών φύλλων πορείας προς τους εργαζομένους. Παράλληλα είναι σε ετοιμότητα εισαγγελείς και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν καταλήψεις ή άλλες δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων. 
Η απόφαση της πολιτικής κινητοποίησης και της επίταξης των υπηρεσιών ανακοινώθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Σοφία Βούλτεψη: «Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.
Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.
Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».
Βούλτεψη: Έχει εξαντληθεί ο διάλογος
«Έχει εξαντληθεί ο διάλογος, πρέπει να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις», είπε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι η Σοφία Βούλτεψη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ ότι εντάχθηκαν στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ και κινούνται από πολιτικές σκοπιμότητες. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί», συνέχισε και έκανε επίθεση στις συντεχνίες ενώ υποστήριξε ότι οι απεργοί είναι μειοψηφία. «Ενα 35% απεργεί, εξαντλήσαμε το διάλογο», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνοντας: «Τι δουλειά έχει ένας συνδικαλιστής να αποφασίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει μια εταιρεία;».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου