Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Ερντογάν

Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Ερντογάν

Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2014
Την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία της χώρας ξεκίνησε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Σαμψούντα και υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί τον Αύγουστο θα ενισχύσει τις εκτελεστικές εξουσίες του.

«Κάνουμε το πρώτο βήμα για ένα νέο ξεκίνημα», είπε ο Ερντογάν στους χιλιάδες υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν στη διάρκεια ογκώδους προεκλογικής συγκέντρωσης στη Σαμψούντα στα βόρεια της χώρας, λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
Το πλήθος των οπαδών του κυβερνώντος κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) φώναζε το όνομά του και κρατούσε τουρκικές σημαίες και σημαίες του κόμματος παρά την έντονη βροχόπτωση.
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την Τρίτη κι αναμένεται να εκλεγεί άνετα από τον πρώτο κιόλας γύρο στις 10 Αυγούστου και να γίνει έτσι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.
Ο 60χρονος ηγέτης ξεκαθάρισε σήμερα ότι θα μετατρέψει το τελετουργικό αξίωμα που κατέχει ο απερχόμενος Αμπντουλάχ Γκιούλ σε μία ισχυρότερη εξουσία.
«Είναι δυνατόν να είσαι ο επικεφαλής του κράτους και να μην ενεργείς;», είπε ο Ερντογάν και δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει τις όποιες επιπλέον εξουσίες θα διαθέτει ως πρόεδρος για να ασκήσει πίεση για την κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου και οδικών έργων.
«Δεν σας εγκαταλείπω. Δεν σταματάω να υπηρετώ. Δεν διακόπτω το ταξίδι μας. Δεν αποσύρομαι για να ξεκουραστώ», είπε.
«Αντιθέτως, έχω προταθεί για να υπηρετήσω εσάς και τη χώρα μου καλύτερα, από ένα ανώτερο αξίωμα, ένδοξο έθνος μου», πρόσθεσε.
Την προεκλογική του ομιλία διέκοπταν συχνά οι οπαδοί του φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Τουρκία είναι περήφανη για σένα».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου