Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

«Απόβαση» ελλήνων ευζώνων στα Ηλύσια Πεδία την Ημέρα της Βαστίλης

Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2014

Ευζωνοι συμμετέχουν στην παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων
«Απόβαση» ελλήνων ευζώνων στα Ηλύσια Πεδία την Ημέρα της Βαστίλης
Αντιπροσωπείες από 76 χώρες παρευρέθηκαν τη Δευτέρα στους εορτασμούς στο Παρίσι για την Ημέρα της Βαστίλης.
Η Γαλλία γιόρτασε, μαζί με την εθνική εορτή, τη συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τον οποίο οι Γάλλοι ονομάζουν «Μεγάλο Πόλεμο».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ παρακολούθησε την παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στην οποία συμμετείχαν στρατιωτικά αγήματα από 76 χώρες του κόσμου. Στην παρέλαση συμμετείχαν και εύζωνοι από την Ελλάδα.
Μάλιστα, η εικόνα των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς ήταν η πρώτη που «έπαιξε» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού TF1, το απόγευμα της Δευτέρας.
Στο Παρίσι βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά, που ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων του γάλλου προέδρου για να παρακολουθήσει τη μεγάλη παρέλαση της 14ης Ιουλίου.
Στο μήνυμα που απηύθυνε, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε: «Δέκα εκατομμύρια στρατιώτες σκοτώθηκαν ή πέθαναν από τα τραύματά τους σε δεκάδες πεδία μάχης. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη».
Η απόφαση του διπλού εορτασμού έγινε αντικείμενο κριτικής για τον κίνδυνο «μνημονικής σύγχυσης» με τον εορτασμό της Γαλλικής Επανάστασης.
Για πολλούς, όμως, είναι ενδεικτική της εξέλιξης της νοοτροπίας και των ευαισθησιών στη Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη, όπου το βασικό ζητούμενο πλέον είναι η ειρήνη.
Πέρα από το γεγονός της σύμπτωσης των ημερομηνιών, με την παρουσία αντιπροσωπειών από τις μισές χώρες του κόσμου στα Ηλύσια Πεδία, η Γαλλία ήθελε να θυμίσει αυτό που υπήρξε μια «συλλογική αυτοκτονία».
Παράλληλα, παραμερίζοντας ιστορικά γεγονότα που θα μπορούσαν ακόμα να διχάσουν, ήθελε να τιμήσει όλους, νικημένους και νικητές, εορτάζοντας την πρωταρχική ευρωπαϊκή αξία, που είναι η ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου