Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Το Ισραήλ σφυροκοπά από στεριά, θάλασσα και αέρα τη Λωρίδα της Γάζας υποστηρίζοντας τη χερσαία επίθεση

Χαμάς: Η εισβολή του ισραηλινού στρατού θα έχει «φοβερές συνέπειες»

Σκηνικό κόλασης. Οι εκρήξεις των ισραηλινών πυραύλων φωτίζουν τον ουρανό στην πόλη της Γάζας. Πηγή: (ΑΡ)
Το Ισραήλ σφυροκοπά από στεριά, θάλασσα και αέρα τη Λωρίδα της Γάζας υποστηρίζοντας τη χερσαία επίθεση 
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πλήττουν απόψε με σφοδρά πυρά πυροβολικού, πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Γάζας αλλά και από αέρος —με επιθετικά ελικόπτερα—, θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος των συνόρων, λίγη ώρα μετά τη διαταγή που έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακο.
Εκρήξεις ακούγονταν και λάμψεις ήταν ορατές στον ορίζοντα. Οβίδες έπληξαν σημείο κοντά στο νοσοκομείο αλ Ουάφα, ανατολικά της Σετζάια, ενός ανατολικού προαστίου της Γάζας.
Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και κάτοικοι της Γάζας έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς, προφανώς στο πλαίσιο υποστήριξης της χερσαίας επιχείρησης.
«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Aμυνας διέταξαν τις ένοπλες δυνάμεις να αρχίσουν μια χερσαία επιχείρηση απόψε προκειμένου να πλήξουν τις σήραγγες που οδηγούν τους τρομοκράτες από τη Γάζα στο Ισραήλ», ανέφερε επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου.

«Μια μεγάλη δύναμη άρχισε χερσαία επιχείρηση»
Στη χερσαία επιχείρηση συμμετέχουν μονάδες «του πεζικού, των τεθωρακισμένων, του πυροβολικού, του μηχανικού καθώς επίσης οι μυστικές υπηρεσίες με εναέρια και ναυτική υποστήριξη», σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου του Ισραήλ.
Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε μέσω Twitter ότι «μια μεγάλη δύναμη μόλις άρχισε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Ξεκίνησε μια νέα φάση της Επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή».
«Τώρα συνεχίζουμε με χερσαίες δυνάμεις για να πλήξουμε τις υποδομές των τρομοκρατών, τις υποδομές της Χαμάς σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει στόχο την ανατροπή της Χαμάς, που κυβερνά τον παλαιστινιακό αυτό θύλακο. «Δεν είναι αυτός ο στόχος της αποστολής» είπε ο αντισυνταγματάρχης Λέρνερ.

Η αντίδραση της Χαμάς
Η εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που άρχισε απόψε θα έχει «φοβερές συνέπειες», προειδοποίησε η Χαμάς.
Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του θυλάκου αυτού «δεν τρομάζει τους ηγέτες της Χαμάς ή τον παλαιστινιακό λαό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι.
«Προειδοποιούμε τον Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες αυτής της τόσο ανόητης ενέργειας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Χαμάς.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου