Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Αρχίζουν οι πρώτες προσπάθειες να πιαστεί ο κροκόδειλος

Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2014
Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό και «σύλληψη» του κροκόδειλου που τις τελευταίες ημέρες παρατήρησαν άνδρες της πυροσβεστικής στο φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο.

Αρχίζουν οι πρώτες προσπάθειες να πιαστεί ο κροκόδειλος Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που έχουν συνεργαστεί και αναλάβει το πρωτόγνωρο αυτό έργο στην Κρήτη, οι πρώτες προσπάθειες αφορούν σε τοποθέτηση μεγάλων κλουβιών όπου μέσα θα υπάρχουν ως δόλωμα κομμάτια κρέατος.

Ο «Σήφης» όπως έχει ονομαστεί ο κρητικός κροκόδειλος, σε περίπτωση που πιαστεί στις αυτοσχέδιες φάκες θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Αρχίζουν οι πρώτες προσπάθειες να πιαστεί ο κροκόδειλος
Σύμφωνα με τον διευθυντή διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλη Μαμαγκάκη και τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πέτρο Λυμπεράκη, οι προσπάθειες εμπεριέχουν και το ενδεχόμενο τελικά να υπάρχει στο φράγμα ποταμών, ζευγάρι κροκοδείλων. Προς το παρόν όμως, πέρα από τις φημολογίες, σοβαρές ενδείξεις δεν υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη δεύτερου κροκόδειλου.
Ήδη πλέγματα και κάμαρες έχουν επιστρατευτεί ώστε να εντοπιστεί ο «Σήφης» ο οποίος έχει κάνει την ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου και το Φράγμα των Ποταμών γνωστό σε μεγάλο μέρος του κόσμου.
Οι ειδικοί ελπίζουν στα θετικά αποτελέσματα, ζητούν όμως από τους πολίτες να μην υπερβάλουν και να μην πλησιάζουν τις όχθες του φράγματος.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου