Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας ξεκίνησε τις περιοδείες του από τη Νορβηγία

Του Θεόδωρου Καλμούκου

CLEOPAS - NORBHGIA 3
Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας στη Νορβηγία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο νεοενθρονισθείς Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας ξεκίνησε ήδη εντατικά το ποιμαντικό του έργο στα πλαίσια της γνωριμίας του με το ποίμνιό του και άρχισε περιοδείες στις χώρες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην ευθύνη και δικαιοδοσία της Μητρόπολής του. Πρόσφατα επισκέφθηκε το Οσλο της Νορβηγίας όπου Λειτούργησε στον εκεί Ελληνορθόδοξο ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου γενόμενος δεκτός με εκδηλώσεις σεβασμού και τιμής.Κατά την παραμονή του στη Νορβηγία, είχε επαφές με τους ελληνικούς φορείς του Οσλο και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει εκ του πλησίον και να συνομιλήσει με τα μέλη της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος Νορβηγίας, καθώς και με τους γονείς και μαθητές του ελληνικού σχολικού τμήματος εκμάθησης γλώσσας του Οσλο

Τον Μητροπολίτη Κλεόπα συνόδευε στο ταξίδι του ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς επίσης και ο Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Στεφανούδης, ιερεύς της Μητροπόλεως Σουηδίας.Ο κ. Κλεόπας ενημερώθηκε για την κατάσταση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νορβηγίας, η οποία έχει αυξήσει σημαντικά τα μέλη της τα τελευταία χρόνια. Ακουσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των εκεί Ελληνορθοδόξων και έθεσε τα θεμέλια για μια δόκιμη συνεργασία με το ποίμνιό του στη Νορβηγία.
Κατά τη συνάντησή του με τους Ελληνες γονείς στο Οσλο δήλωσε ότι «θα είναι πάντα στο πλευρό τους και ότι το θέμα των παιδιών και της νεολαίας αποτελεί εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα γι’ αυτόν».
Στη Θεία Λειτουργία στο ναό του Ευαγγελισμού του Οσλο παρέστησαν ιερείς και λαϊκοί και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και εκπρόσωποι του Νορβηγικού Συμβουλίου Εκκλησιών και της Ρωμαιοκαθολικής και Διαμαρτυρόμενης Εκκλησίας.
Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας Στρογγύλης διετέλεσε ως γνωστόν ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης κατά την τελευταία, εκλέχτηκε παμψηφεί Μητροπολίτης τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης. Η χειροτονία του έγινε την Τρίτη 21 Μαΐου εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ η ενθρόνισή του το Σάββατο 14 Ιουνίου στη Στοκχόλμη από τον Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα εκπροσωπών τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Μητροπολίτης Κλεόπας στοχεύει να επισκεφθεί τις επόμενες μέρες όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως Σουηδίας.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου