Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Πέθανε ο πρωτοπόρος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Τζάνι Λάντσια

Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2014

Δεκαετία του 1950: Ο Τζάνι Λάντσια, όρθιος, συζητώντας για τα αγαπημένα του μονοθέσια της F1.
Πέθανε ο πρωτοπόρος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Τζάνι Λάντσια
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο μεγιστάνας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Τζάνι Λάντσια.
Ο Λάντσια ήταν επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Lancia, την οποία είχε ιδρύσει το 1906 ο πατέρας του, Βιντσέντσο.
Ο Τζάνι Λάντσια έγινε γνωστός για τις γνώσεις του στη μηχανική, αλλά όχι και για το εμπορικό του δαιμόνιο. Όταν ήταν επικεφαλής της εταιρείας, η Lancia κυριάρχησε στους αγώνες της Φόρμουλα 1 και παρήγαγε ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα της εποχής του, το Aurelia, ενώ παράλληλα φλέρταρε με τη χρεοκοπία.
Το 1955, ο κορυφαίος οδηγός αγώνων F1 της Lancia, ο Αλμπέρτο Ασκάρι, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του συνετρίβη στη Μόντσα. Αντιδρώντας στο θάνατό του, ο Τζάνι Λάντσια δώρισε τη μονάδα Φόρμουλα 1 της εταιρείας του στη Ferrari –πράγμα που βοήθησε την τελευταία να κερδίσει την αγωνιστική σεζόν του 1956– και πούλησε την υπόλοιπη εταιρεία στην οικογένεια Πεζέντι της ιταλικής τσιμεντοβιομηχανίας.
Υπό τους Πεζέντι, η Lancia συνέχισε να φτιάχνει αυτοκίνητα που επαινέθηκαν από τους ειδικούς, όπως τα μοντέλα Flavia και Fulvia, τα οποία ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν την εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία.
Η χρεωμένη εταιρεία αγοράσθηκε από τη Fiat το 1969 έναντι συμβολικού τιμήματος μιας λιρέτας και βρίσκεται σε παρακμή εδώ και δεκαετίες. Ο νυν επικεφαλής του ομίλου Fiat-Chrysler, ο Σέρτζο Μαρκιόνε, έχει ανακοινώσει σχέδια για τη σταδιακή κατάργηση της μάρκας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου