Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Τέλος η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2014

Η δικαστική κρίση που αποφάνθηκε ότι η απεργία της ΓΕΝΟΠ είναι παράνομη και καταχρηστική σε συνδυασμό με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών και επίταξη των υπηρεσιών, οδήγησε σε λήξη τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών που αντιδρούν για το νομοσχέδιο της μικρής ΔΕΗ.
Περίπου στις 16.30 το απόγευμα της Κυριακής, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η 48ωρη απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής δεν θα συνεχιστεί. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κάλεσαν τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να επιστρέψουν στα πόστα τους πειθαρχώντας σε όσα αναφέρονται στα προσωπικά φύλλα επιστράτευσης προκειμένου να αποφύγουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης, όπως έχουν ευθέως προειδοποιήσει κυβερνητικοί παράγοντες.
«Η 48ωρη απεργία ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ολοκληρώνεται σήμερα. Είμαστε επιστρατευμένοι και όχι υποταγμένοι», είπε πριν από λίγα λεπτά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κωνσταντίνος Βαρσάμης, έπειτα από τη συνεδρίαση των συνδικαλιστών των σωματείων εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Η 48ωρη απεργια που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ την Παρασκευή ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι συνδικαλιστές δεν προτίθενται να προκηρύξουν νέα απεργία.
«Ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων», δήλωσε ο κ. Βαρσάμης. Ερωτηθείς τι πρέπει να πράξουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που λαμβάνουν τα ατομικά φύλλα επίταξης, ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ απάντησε: «Κανονικά θα πρέπει να πάνε εκεί που ορίζει το φύλλο επίταξης», καλώντας εμμέσως τους εργαζόμενους να πειθαρχήσουν.
«Η ΓΕΝΟΠ βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα μνημονιακά σχέδια», είπε ο κ. Βαρσάμης και απηύθηνε κάλεσμα στη ΓΣΕΕΕ να λάβει πρωτοβουλίες για την αποτροπή των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης.
Ο κ. Βαρσάμης προανήγγειλε συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ για την προσεχή Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία έχει ήδη προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ με αιτήματα να μην προχωρήσουν διαθεσιμότητες υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και απολύσεις αλλά και ως μια κίνηση συμπαράστασης προς τα αιτήματα των απεργών της ΔΕΗ.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου