Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Γάζα: Ορθόδοξη εκκλησία καταφύγιο για πολλές μουσουλμανικές οικογένειες

Ο ιερός ναός του Αγίου Πορφυρίου άνοιξε τις πόρτες του σε εκατοντάδες εκτοπισμένους Παλαιστινίους

Πολλές μουσουλμανικές οικογένειες που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους στη Γάζα εξαιτίας της άγριας σύγκρουσης του Ισραήλ και της Χαμάς βρήκαν καταφύγιο σε μία ελληνική ορθόδοξη εκκλησία. 
Ο ιερός ναός του Αγίου Πορφυρίου άνοιξε τις πόρτες του σε εκατοντάδες εκτοπισμένους Παλαιστινίους, την ώρα που πάνω από 140.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 
Ολόκληρες οικογένειες μουσουλμάνων ξαπλώνουν στο παγωμένο δάπεδο της εκκλησίας, ενώ νηστεύουν κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου. Την ημέρα οι ενήλικες προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθησυχάσουν τα δεκάδες παιδιά που μένουν στην εκκλησία και να διώξουν από το μυαλό τους όλες τις άσχημες σκέψεις. Το βράδυ, οι εκτοπισμένες οικογένειες σπάνε την νηστεία τους τρώγοντας ένα πιάτο ρύζι, που τους παρέχει ο ορθόδοξος ναός.
Και η ίδια η εκκλησία, ωστόσο, δεν έχει μείνει αλώβητη. Ένας πύραυλος που έπεσε σε κοντινό νεκροταφείο έστειλε τα συντρίμμια μέσα στο προαύλιο του ναού.  

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου