Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Φεστιβάλ αρχαίου δράματος παγκόσμιας ακτινοβολίας στην Ολυμπία!

Του Γιώργου Ροζή

Πραγματικότητα για την Ηλεία αποτελεί το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία και Αρχαία Ήλιδα από τον προσεχή Σεπτέμβρη και θα συνεχιστεί τον Μάιο του 2015. Η ιδέα που είχε επεξεργαστεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας σε συνεννόηση με το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη πήρε σάρκα και οστά με την ένταξη της πρότασης στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ παγκόσμιας ακτινοβολίας που αναμένεται να προσελκύσει μαθητές , σπουδαστές και σχολές που διδάσκονται το αρχαίο δράμα τόσο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.  Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί η αξία της διδασκαλίας του αρχαίου δράματος στην σύγχρονη εποχή. Το διήμερο 25-26 Ιουλίου θα επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής από το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη προκειμένου να έχουν συνεργασία   με την δημοτική αρχή για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μπορεί να γίνει θεσμός για την περιοχή… 
Τι έχει σχεδιαστεί 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει  τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν σεμινάρια με την συμμετοχή καλλιτεχνών και μαθητών από το ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την χώρα μας με σκοπό την έρευνα και την εφαρμογή των τρόπων διδασκαλίας  του αρχαίου δράματος στην εκπαίδευση. Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν ένα ολόκληρο χρόνο.
Το  Νοέμβριο το τριήμερο 27-28-29 θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία Διεθνές Φόρουμ με ομιλητές πανεπιστημιακούς και δημιουργούς μεγάλων θεατρικών ομάδων για την σχέση του αρχαίου δράματος με την σημερινή εκπαίδευση.
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος όπου θα συμμετέχουν μετά από επιλογή και αξιολόγηση πέντε θεατρικοί όμιλοι από την χώρα μας και το εξωτερικό. Ένας θεατρικός όμιλος θα είναι από την Ηλεία σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει και υπάρχει στην σχετική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος από το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη.
Το διήμερο 25-26 Ιουλίου θα επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής από το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη προκειμένου να έχουν συνεργασία   με την δημοτική αρχή
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου