Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο καρδιοπαθούς που κατήγγειλε φακελάκι

Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2014ΕΔΕ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο καρδιοπαθούς που κατήγγειλε φακελάκι
Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης από τη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να διερευνηθεί εάν η αναβολή του χειρουργείου του 67χρονου συνέβαλε, ή όχι, στον θάνατο του.
Σημειώνεται ότι ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα.
Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.
Καταπέλτης η ιατροδικαστική έκθεση
Οπως μετέδωσε το Mega, ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του άτυχου συνταξιούχου συνέταξε έκθεση-καταπέλτη για τις ευθύνες του γιατρού.
Οι 18 ημέρες που καθυστέρησε η επέμβαση χαρακτηρίζονται καθοριστικές για την ζωή του ασθενούς, περίοδο κατά την οποία πραγματοποιούντο παζάρια, προκειμένου να μπει στο χειρουργείο.
Μάλιστα, τα στοιχεία από τις ιστολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι ο ηλικιωμένος άνδρας είχε υποστεί τρία εμφράγματα, ένα παλαιό, ένα σχετικά πρόσφατο, για το οποίο μπήκε στον Ευαγγελισμό, καθώς και ένα τρίτο μετά το χειρουργείο, το οποίο κατά τα φαινόμενα ήταν και το μοιραίο.
Οι συγγενείς του αναμένεται να κινηθούν και αυτοί κατά του γιατρού, ενώ με την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην εισαγγελία είναι πιθανή η άσκηση και συμπληρωματικής δίωξης κατά του γιατρού.
Σοκαριστική καταγγελία
Οπως γράφει σήμερα το Εθνος, ο άτυχος καρδιοπαθής ήταν συνταξιούχος του ΝΑΤ, ο οποίος είχε προβεί δημοσίως σε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, ενώ είχε υποστεί έμφραγμα, ο γιατρός τού ζητούσε επί 18 ημέρες 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει.
Ο ασθενής είχε κάνει λόγο για «κοινό εκβιαστή», ο οποίος τον απειλούσε ότι αν δεν λάμβανε τα χρήματα, θα του έδινε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο χειρουργός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο ασθενής υπεβλήθη σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
Παρ' όλα αυτά, μία ημέρα μετά το χειρουργείο ο συνταξιούχος υπέστη ανακοπή και κατέληξε, ενώ βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.
Οι συγγενείς του εκλιπόντος θεωρούν καθοριστικό τις 18 ημέρες που καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί η επέμβαση και ζήτησαν τη διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ενημερωθούν για τον χρόνο και τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου.
Οι γιατροί από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης διαπιστώθηκε πως η κατάσταση του ασθενούς ήταν πιο επιβαρημένη από ό,τι αρχικά είχε θεωρηθεί και χαρακτηρίζουν «θαύμα» το γεγονός ότι βγήκε ζωντανός από το χειρουργείο.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου