Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2014

  • Η εξασθένηση των ανέμων είναι ο σύμμαχος της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σε χορτολιβαδική έκταση στο Αντισκάρι Ηρακλείου. Λόγω των ισχυρών ανέμων οι φλόγες επεκτάθηκαν στην περιοχή του Λέντα και στον οικισμό Τζίγκουνα, πλησιάζοντας απειλητικά κατοικημένες περιοχές. «Υψηλός» θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη και την Κυριακή.
  • Η εμφάνιση κροκόδειλου στο Ρέθυμνο αποτελεί πραγματικότητα μετά και από τις επίσημες διαβεβαιώσεις. Στην Κρήτη φτάνει ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ενώ οι αρμόδιοι έδωσαν εντολή να τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα για να αποκλειστεί η ευρύτερη περιοχή όπου και εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες ο κροκόδειλος. Δείτε το βίντεο.
  • Το μεσημέρι της Κυριακής συνεδριάζει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας με δεδομένη πλέον την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους. Ζήτημα ωρών η επίδοση των φύλλων πορείας, «θα σκίσω το φύλλο» δήλωσε ο Ν.Φωτόπουλος. Δεν προβλέπονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση για τις επόμενες ώρες.
  • Σε σειρά αποφάσεων για συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη ακόμα και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χρηματοδότηση της εταιρείας, αλλά και το διορισμό μιας νέας διοίκησης που θα στηρίζει την τευτλοκαλλιέργεια, κατέληξαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε στις Σέρρες.
  • Τη δωρεά σύγχρονων γραμμικών επιταχυντών, μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται σε ακτινοθεραπείες κατά του καρκίνου, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η επιλογή των επτά δημόσιων νοσοκομείων στα οποία θα εγκατασταθούν θα γίνει με γνώμονα αφενός, τη γεωγραφική κάλυψη και την παλαιότητα του υφιστάμενου εξοπλισμού.

Κόσμος

  • Έντεκα άτομα σκοτώθηκαν το Σάββατο όταν το αεροπλάνο που τους μετέφερε για πτώση με αλεξίπτωτο στη νότια Πολωνία κατέπεσε λίγο μετά την απογείωση.
  • Εγκαταλείπουν το Σλαβιάνσκ, ένα από τα προπύργιά τους στην ανατολική Ουκρανία, οι φιλορώσοι αυτονομιστές. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έδωσε εντολή στο στρατό να υψώσει την ουκρανική σημαία στο δημαρχείο της πόλης. Αρχικά οι φιλορώσοι διέψευδαν την πληροφορία, όμως στη συνέχεια, πηγές από την πλευρά των ανταρτών επιβεβαίωσαν την είδηση. Φωτορεπορτάζ από μία κατεστραμμένη πόλη...
  • Ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντ, αρχηγός των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτου στο Ιράκ, εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να τον «υπακούν». Η ιρακινή κυβέρνηση υποστηρίζει πάντως ότι ο Αλ-Μπαγκντάντ είναι τραυματισμένος και το βίντεο πλαστό.
  • Η ρωσική Κάτω Βουλή ψήφισε νόμο που θα υποχρέωνε τις διαδικτυακές εταιρείες να αποθηκεύουν σε διακομιστές εντός της Ρωσίας τα δεδομένα που αφορούν ρώσους πολίτες -το Κρεμλίνο δηλώνει ότι το μέτρο έχει στόχο την προστασία των δεδομένων, πολλοί όμως υποψιάζονται ότι πρόκειται για εργαλείο ελέγχου και λογοκρισίας.
  • Σοκαριστικό βίντεο που δείχνει αστυνομικό στην Καλιφόρνια να χτυπά άγρια στο κεφάλι και στο πρόσωπο μία μαύρη γυναίκα που έχει πέσει στο έδαφος κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό από τις αρχές της Καλιφόρνιας, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του αστυνομικού. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Οικονομία

  • Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν φέτος οι θερινές εκπτώσεις, ενώ ήδη τα περισσότερα καταστήματα έχουν προχωρήσει σε ολιγοήμερες προσφορές. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν ώς το τέλος Αυγούστου.
  • Σαφάρι καταθετών, με δέλεαρ καινοτόμα προϊόντα, επιπλέον ευκολίες στην καταβολή των τόκων και στην προσθαφαίρεση χρημάτων, αλλά και βελτιωμένα επιτόκια για όσους χρησιμοποιούν το Internet πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες.
  • «Έτοιμος» να εξετάσει την περαιτέρω μείωση των εισφορών, κατά μία επιπλέον ποσοστιαία μονάδα στο τέλος του χρόνου, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Αυτό «θα βελτιώσει δραστικά τη συμμόρφωση των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους και στα ταμεία».

Αθλητισμός

  • Έστω κι αν χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι, η Ολλανδία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε την πρόκριση για την τετράδα του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μετά το 0-0 του κανονικού αγώνα και της παράτασης στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ, οι «οράνιε» επικράτησαν 4-3 της Κόστα Ρίκα στον τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης και πλέον θα διεκδικήσουν στις 9/7 στο Σάο Πάουλο, απέναντι στην Αργεντινή, το εισιτήριο για τον τελικό.
  • Η Ολλανδία μπορεί να έζησε τον ίδιο «εφιάλτη» με την Ελλάδα, όμως, τελικά το δικό της όνειρο απέναντι στην απίστευτη Κόστα Ρίκα, είχε «happy end». Οι «Οράνιε» πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Μουντιάλ, αποκλείοντας την «παρέα» του Κάμπελ με 4-3 στα πέναλτι (0-0 κ.α. και παράταση), αφού παρά τα 3 δοκάρια (!) στη διάρκεια του αγώνα, ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις από την «άσπρη βούλα», ενώ ο αναπληρωματικός πορτιέρο, απέκρουσε δύο της Κόστα Ρίκα. Ετσι, η Ολλανδία θα συναντήσει την Αργεντινή στα ημιτελικά, καθώς η «Αλμπισελέστε» είχε περάσει στην 4άδα αποκλείοντας το Βέλγιο με γκολ του Ιγκουαΐν.
  • Ακριβά φαίνεται πως θα πληρώσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ και η Αργεντινή, καθώς μπορεί μία ημέρα νωρίτερα, αρκετοί φίλοι της ομάδας να... γιόρταζαν με την ατυχία του τραυματισμού του Νεϊμάρ, όμως, στο ματς με το Βέλγιο, χτύπησε άσχημα και αποχώρησε στο ημίωρο του προημιτελικού με μυϊκό τραυματισμό στο μηρό με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν θλάση.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου