Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2014

  • Στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας του επανέρχεται από την Πέμπτη το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Η Σύγκλητος, που συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε ότι το εξάμηνο θα λήξει κανονικά την 1η Αυγούστου, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους φοιτητές επί πτυχίω. Καταστροφές στο κτίριο του τομέα Γεωτεχνικών.
  • Σε κλίμα υψηλών τόνων και έντασης ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ». Η αντιπολίτευση, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για έγκλημα που δεν θα μείνει ατιμώρητο, ενω υπήρξε αμφισβήτηση της διαδικασίας, καθώς στο νομοσχέδιο δεν υπήρχε η υπογραφή του Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά του προκατόχου του Γιάννη Στουρνάρα.
  • Συλλαλητήριο στην στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ».
  • Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με ανακοίνωσή της, «εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην εκδήλωση που έγινε στις 27 Ιουνίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και οργανώθηκε από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών προς τιμή του βιβλίου του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, που μίλησε τηλεφωνικά από τη φυλακή».
  • Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις περιφέρειες Ανατολικής Αττικής, Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου (νήσοι Χίος, Σάμος, Ικαρία), Ενότητα Ευβοίας (νότια Εύβοια) και Κρήτης.

Κόσμος

  • Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια του εξωτερικού όπου γίνονται απευθείας πτήσεις προς τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, χωρίς να διευκρινίσει ποια αεροδρόμια και ποιες χώρες αφορά το μέτρο.
  • Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι η γαλλική δικαιοσύνη χρησιμοποιείται «για πολιτικούς σκοπούς» στην υπόθεση εναντίον του. Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοσταθμό Europe 1 και στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, ο Σαρκοζί αρνήθηκε ότι διέπραξε κάποια παράνομη πράξη και είπε ότι στόχος της κράτησής του ήταν να τον «ταπεινώσουν». Επίσης, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο την απόφασή του για το εάν θα επιστρέψει στην πολιτική.
  • Ένα βήμα προς την επανάληψη της εκεχειρίας έκαναν το βράδυ της Τετάρτης Ρωσία και Ουκρανία. Σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Βερολίνο, Κίεβο και Μόσχα συμφώνησαν να ξεκινήσουν τριμερείς επαφές, με τη συμμετοχή και των φιλορώσων αυτονομιστών, για εφαρμογή «μιας άνευ όρων και αμοιβαία αποδεκτής βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός».
  • Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστινίων και αστυνομικών στην Ιερουσαλήμ, μετά τη δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου ως αντίποινα για την δολοφονία των τριών ισραηλινών εφήβων. Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν κοντά στο σπίτι του 16χρονου, πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Έκκληση για ηρεμία απευθύνει ο Νετανιάχου, καταδικάζοντας το «ειδεχθές έγκλημα». Η Χαμάς προειδοποιεί τους ισραηλινούς ηγέτες ότι «θα πληρώσουν» για τον φόνο του Παλαιστίνιου εφήβου.
  • «Εάν η Ευρώπη τραβούσε σήμερα ένα selfie το πρόσωπό της, αυτό θα ήταν κουρασμένο, με έκφραση βαριεστημένη, παραίτησης» είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή την ανάληψη της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ. Ο Ρέντσι αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετανάστευσης, είπε ότι έχει υπογραφεί ένα Σύμφωνο Σταθερότητας, «αλλά και Ανάπτυξης» και τόνισε ότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον. Όσον αφορά τη διαμάχη με τη Βρετανία, είπε πως χωρίς αυτήν η ΕΕ «θα είναι οπωσδήποτε φτωχότερη».

Οικονομία

  • «Πάγωμα» των χρεώσεων για το «τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» (ΕΤΜΕΑΡ) που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
  • Για πρώτη φορά, τα ιδιωτικά μεταλλεία χρυσού, αργύρου και βασικών μετάλλων θα πληρώνουν τέλη υπέρ του δημοσίου. Όπως αναφέρει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα τέλη θα πληρωθούν αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2013.
  • Σε μειώσεις του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οι οποίες φτάνουν στο 2% για τα φάρμακα που πωλούνται σήμερα στα φαρμακεία, προχωρά το υπουργείο Υγείας. Έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ο οποίος καλεί τους προέδρους των Συλλόγων της χώρας σε έκτακτη σύσκεψη, το Σάββατο.

Αθλητισμός

  • Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει διορία ως την Κυριακή στην Ντιναμό Μόσχας για να απαντήσει στην πρόταση για την επέκταση του δανεισμού του Γκόρντον Σίλντενφελντ, ωστόσο οι Ρώσοι κάνουν... τα δικά τους. Στο φιλικό της Ντιναμό επί Αυστριακού εδάφους, ο Κροάτης χρησιμοποιήθηκε σε όλο τον αγώνα, γεγονός που δυσκολεύει την παραμονή του στους Πράσινους. Βέβαια, αυτό μπορεί να μεταφραστεί και ως πίεση των Ρώσων στον παίκτη ώστε να μείνει ελεύθερος και να ξεφορτωθούν το βαρύ συμβόλαιό του.
  • Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρόσληψη του Θοδωρή Ελευθεριάδη στη θέση του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών του συλλόγου. Ο Ελευθεριάδης ήταν μέχρι πρότινος προπονητής στην Κ-15 της Εθνικής Ελλάδος.
  • Πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ στην τρίτη μέρα προετοιμασίας του στο Ελατοχώρι, αφού ο Κλάους Αθανασιάδης υπέστη κάκωση έξω μηνίσκου στο δεξί γόνατο και έκανε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί το πρωί της Πέμπτης με τους ανθρώπους της ομάδας να ελπίζουν πως ο νεαρός φορ δεν έχει κάτι σοβαρό.
  • Πηγή: σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου