Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επεβλήθη στον τέως δήμαρχο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
«Εσπασαν» τα ισόβια δεσμά, στα οποία ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ναι μεν ένοχο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Το κατηγορητήριο άλλαξε και το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπαιξαίρεση κατ’ εξακολούθησιν μετατράπηκε σε απλή συνέργεια. Το δικαστήριο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά).
Στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, «σπάζοντας» και σ’ αυτήν την περίπτωση τα ισόβια της πρωτοβάθμιας δίκης. Ο άλλοτε πιο στενός συνεργάτης του Β. Παπαγεωργόπουλου κηρύχθηκε ένοχος κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και επιπλέον για την πράξη της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος κι αυτός «έσπασε» τα ισόβια του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, χάρη στο ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Επιπλέον, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής για καταβολή χρηματικής αποζημίωσης ύψους 50.000 ευρώ στον καθέναν από τους τρεις παραπάνω κατηγορουμένους προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, Θωμά Γκόλα και Γιώργο Γκαϊδατζή, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 1 και 2 ετών, αντιστοίχως, με 3ετή αναστολή, για το πλημμέλημα ότι παρέλειψαν να ελέγξουν τον υφιστάμενό τους. Στους δύο τελευταίους, που πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 15 (Θ. Γκόλα) και 10 ετών (Γ. Γκαϊδατζή), το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο έντιμο βίο, στον καθένα, και επιπλέον στον έναν από τους δύο τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά μετά την τέλεση της πράξης.
Αμέσως μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο Μ. Λεμούσιας έκανε λόγο για «άδικη» και «προειλημμένη απόφαση», ενώ οι συνήγοροι του τέως δημάρχου προανήγγειλαν προσφυγή κατά της απόφασης στον Αρειο Πάγο.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου