Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γεωργιάδης στο Ηarvard University

Στο πανεπιστήμιο Harvard και συγκεκριμμένα στο Κennedy School of Government μίλησε ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδος Σπυρίδων- Άδωνις Γεωργιάδης προσκαλεσμένος από φοιτητές του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου.


Παρά τη χιονοθύελλα η αίθουσα του Starr Auditorium στο κτήριο Belfer Hall ήταν σχεδόν γεμάτη.  Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και γενικά το κλίμα στην Ευρώπη.  Αναφέρθηκε σε λάθη που έγιναν στο παρελθόν από τις κυβερνήσεις και ότι η σημερινή κυβέρνηση δίνει μεγάλο αγώνα να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.
Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ασχολήθηκε με την πολιτική γιατί έβλεπε τα πράγματα ότι δεν πήγαιναν καλά και ήθελε να βοηθήσει.  "Ετσι βρέθηκα να είμαι σήμερα Υπουργός Υγείας σε ένα Υπουργείο με πολύ λιγότερους πόρους από τους προκατόχους μου.  Έπρεπε να γίνουν περικοπές και με την ανοχή του Ελληνικού λαού τις κάναμε και βλέπουμε ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες".
Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για να βρεθούν οι πόροι θα έπρεπε να γίνουν συνενόσεις νοσοκομείων, έπρεπε να κοπούν μισθοί και να σταματήσουν οι σπατάλες.  "Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά τα προβλήματα είναι λιγότερα από πριν".  Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης είπε "Η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων είχε φτάσει να έχει 5,6 δις ευρώ σε φάρμακα, τη στιγμή που η Ισπανία με 60 εκατομμύρια πληθυσμό είχε 5,4 δις για φάρμακα.  Κόψαμε όπου μπορούσαμε και σήμερα η δημόσια υγεία έχει λιγότερα έξοδα". 
Σε ερώτηση από το ακροατήριο για το πόσοι γιατροί είναι στην Ελλάδα ο κ. Γεωργιάδης απάντησε "Η Ελλάδα έχει 75,000 γιατρούς από τους οποίους οι 25 χιλιάδες είναι γιατροί στο δημόσιο τομέα της υγείας και οι 50, χιλιάδες στον ιδιοτικό τομέα.  Οι περισσότεροι γιατροί είναι με ειδικότητα ενώ οι παθολόγοι είναι κάπως λιγότεροι".
Σε άλλη ερώτηση πώς γίνεται με αυτούς που είναι άνεργοι και δεν καλύπτονται από ασφάλεια υγείας (εργοδότη) ο κ. Γεωργιάδης απάντησε.  "Προσπαθούμε ώστε όλοι να καλύπτονται".
Σε άλλη ερώτηση εάν η θέση που έχει τον κάνει αντιπαθητικό στο κόσμο ο κ. Γεωργιάδης είπε:  Αυτό είναι γεγονός αλλά προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ στο τομέα που μου έχει ανατεθεί και ο κόσμος καταλαβαίνει γιατί εργάζομε με όλες μου τις δυνάμεις και δεν αποφεύγω τις όποιες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ή της αριστερής αντιπολίτευσης και δίνω την απάντηση όπως είναι τα πράγματα.
Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση που έγινε περί αντισημιτισμού και για τον κ. Πλεύρη.  Απάντησε ότι είναι δημοκράτης και ότι η Ελληνική Κυβέρνηση συνεργάζετε με το Ισραήλ όσο για τον κ. Πλεύρη είναι γνωστός του και φίλος του.  Ακόμα είπε ότι μερικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Γενικά ήταν μία καλή παρουσία που αφήσε το ακροατήριο (ελληνικήε καταγωγής και ξένους φοιτητές και ακαδημαϊκούς) ικανοποιημένο δεδομένου ότι απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και χωρίς υπεκφυγές.  Συνολικά του έγιναν 23 ερωτήσεις.  
Η όλη παρουσίαση έγινε στην αγγλική και σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Γεωργιάδης δεν δέχτηκε να πάρει χρήματα για την ομιλία του.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου