Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Tσάτουμας και Τσάκωνας θριάμβευσαν στους Μεσογειακούς Αγώνες

Tσάτουμας και Τσάκωνας θριάμβευσαν στους Μεσογειακούς Αγώνες Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2013

Του Γιάννη Λαμπίρη

Ο Λούης Τσάτουμας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στους Μεσογειακούς Αγώνες
Επτά μετάλλια, που ανέβασαν τον συνολικό αριθμό της ελληνικής αποστολής στα 58 (15 χρυσά – 17 ασημένια – 26 χάλκινα) κατέκτησαν το Σάββατο οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας.
Χρυσό μετάλλιο πήρε ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος, ασημένιος ο Γιώργος Τσάκωνας επίσης στο μήκος, η Σοφία Υφαντίδου στο έπταθλο και ο Γιώργος Τζάνος στο καράτε, ενώ χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Αντωνία Στεργίου στο ύψος, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία και η εθνική ανδρών στα 4χ400. Ο ελληνικός στίβος έκλεισε τη διοργάνωση με 16 μετάλλια ένα περισσότερο από την Πεσκάρα το 2009.
Σούπερ Τσάτουμας στον τελικό του μήκους άλμα στο βάθρο για τον Λούη Τσάτουμα και τον Γιώργο Τσάκωνα που μετέτρεψαν σε προσωπική υπόθεση τον τελικό του μήκους στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας το Σάββατο βράδυ στο φινάλε του στίβου.Νικητής ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό Λούης Τσάτουμας που «πέταξε» και πάλι πάνω από τα οκτώ μέτρα (8.14μ.).
Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις πολύ πάνω από τα οκτώ μέτρα και αφήνει ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελικός των Μεσογειακών ήταν ο τρίτος συνεχόμενος όπου ο Τσάτουμας ξεπερνά τα 8.10 μέτρα και ο πέμπτος στον οποίο περνάει τα 8 μέτρα !
Αν μη τι άλλο μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα από έναν πρωταθλητή που έχει δείξει διαχρονικά την αξία του και με τον προπονητή του δουλεύουν σκληρά για το καλύτερο δυνατό με τα αποτελέσματα να τους δικαιώνουν.
Ο Λούης Τσάτουμας ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ και πλέον ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα του στη Μαδρίτη.

Ασημένιο ο Τσάκωνας

Το ασημένιο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος του ο Γιώργος Τσάκωνας, το πρώτο του στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχοντας καλύτερο άλμα στα 7,97 μ. Ο αθλητής του Δημήτρη Χατζόπουλου διανύει και αυτός περίοδο σταθερότητας, παρά τα προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν. Οι δύο αθλητές έδειξαν πως και στο μέλλον θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν από κοινού τη διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Ασημένιο και για την Υφαντίδου
Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο έπταθλο κατέκτησε η Σοφία Υφαντίδου με 5.752 β. στο σύνολο και με βολή στα 54,37 μ. στον ακοντισμό. Οι υπόλοιπες επιδόσεις της αθλήτριας μας ήταν οι εξής: 100 μ. εμπ.: 14.20, ύψος : 1,66 μ , σφαιροβολία; 13,16μ, 200 μ.: 26.52 , μήκος: 5,65μ, 800 μ. : 2.20.50.

Τρία ακόμα χάλκινα για τους αθλητές μας
Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία με καλύτερη προσπάθεια στα 55,01 μ., κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ίδιο χρώμα μεταλλίου πήρε και η εθνική ομάδα των ανδρών στα 4χ400.
Οι Περικλής Ιακωβάκης, Δημήτρης Γράβαλος, Πέτρος Κυριακίδης και Κώστας Νακόπουλους τερμάτισαν σε 3.07.66 και κατέλαβαν την τρίτη θέση.
Σημαντική επιτυχία και για την Τόνια Στεργίου στο ύψος, όπου με άλμα στα 1.90μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η αθλήτρια του Γιώργου Παπανδρεόπουλου, που για μια ακόμη φορά απέδειξε πως είναι αθλήτρια αγώνων δοκίμασε στη συνέχεια και στο 1.92μ. για να πιάσει το υψηλό όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Μόσχα αλλά δεν τα κατάφερε. Η Μάγδα Γαζέα τερμάτισε στην 5η θέση στον ημιμαραθώνιο των γυναικών.
***Σπουδαία επιτυχία και στο καράτε με τον Γιώργο Τζάνο να φτάνει μέχρι τον τελικό των -84 κιλών με τρεις νίκες αλλά όμως εκεί δεν τα κατάφερε και σταμάτησε η εξαιρετική του πορεία, με ήττα (4-2) από τον Αιγύπτιο, Χάνι Κέστα. Ετσι φόρεσε στο λαιμό του το ασημένιο μετάλλιο. Την 10η θέση (χωρίς να πετύχει νίκη) πήρε η εθνική χάντμπολ των ανδρών. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου