Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η αγορά ακινήτων!

Για την απόλυτη αδράνεια στην οποία βρίσκεται η αγορά των ακινήτων κάνουν λόγο κυριακάτικες εφημερίδες, με τη σημείωση όμως πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2013

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», στην παρούσα φάση που βρισκόμαστε, οι τιμές στην αγορά είναι μειωμένες κατά μέσο όσο 30% σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο.
Επιπλέον όμως και πολύ χειρότερα, δεν φαίνεται να υπάρχει σχεδόν καμία νέα οικοδομική δραστηριότητα, καθώς μέσα στο 2013 αναμένεται να κτισθούν λιγότερα από 10.000 νέα ακίνητα έναντι 104.000 το 2007.
Αυτή τη στιγμή η προσφορά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ενώ η ζήτηση είναι σχεδόν μηδενική και αγοράζονται μόνο πραγματικές ευκαιρίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται στην εφημερίδα, το στοκ που υπάρχει προς πώληση ξεπερνά τα 250.000 σπίτια, με πολλά από αυτά να βρίσκονται στα χέρια κατασκευαστικών εταιρειών.
Σημειώνεται όμως ακόμα πως εάν ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί από τον Ιανουάριο του 2014, τότε περίπου 150.000 ακίνητα αναμένεται να μπουν σε διαδικασία πώλησης. Θα πρόκειται για τα ακίνητα τα οποία θα κατασχεθούν λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Σε αυτή την περίπτωση η προσφορά θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κτηματαγορά στην Ελλάδα θα υποστεί τόσο μεγάλο πλήγμα που θα κάνει δυο δεκαετίες να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου