Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στο μικροσκόπιο και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα με “παλιά” υλικά. Η Νέα Δημοκρατία δίνει σανίδα σωτηρίας στο ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο θαρρείς ότι κι αυτός δεν ήταν μέσα στην ομάδα που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και τη τρόϊκα!!! Αλλά από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ δίνει σανίδα σωτηρίας στο Σαμαρά. Αλληλεγγύη δηλαδή, κάτι σαν... βαστάμε να σε βαστώ να μη πέσουμε στο γκρεμό. Πάντως, ο Κώστας Τζαβάρας αποκλείστηκε από την “αποστολή” λες και ο Τζαβάρας είναι αυτός που φταίει για ότι έγινε στην “αχρόνιαγη” κυβέρνηση. Για να δούμε αυτή η κυβέρνηση πόσο καιρό θα κρατήσει... τρίμηνο... τετράμηνο;

Λέγαμε για την δικομματική κυβέρνηση, αυτήν που έγινε από τα τρία, δύο, τα κόμματα εννοούμε, απλά για να συνεννοούμεθα. Και θυμάμαι τον Κώστα Τσιάρα που σαν υφυπουργός των εξωτερικών έτρεχε από δω έτρεχε από κει για κάποιο νέο ΣΑΕ για κάποια ομογένεια... Έλεγα τότε, “να ένας ακόμα αξιωματούχος της κυβέρνησης που ψάχνει να βρει ποιοί είμαστε, να μάθει, να αφουγκραστεί και να κάνει τις προτάσεις του οι οποίες θα γίνουν νόμοι του κράτους”. Μετά από ένα χρόνο λοιπόν, ο Πρωθυπουργός “έκανε την ανάγκη φιλότιμο;” μπα δεν πάει, τέλος πάντων ο Πρωθυπουργός κου Σαμαράς έβγαλε τον Αβραμόπουλο και τον Τσιάρα από το Υπ Εξ και έβαλε το Βαγγέλη (γνωστό από την προ τρόϊκα εποχή) με... άλλους που θα τους πάρει άλλο ένα χρόνο (εάν υπάρχει η ίδια κυβέρνηση που από τα τρία έγινε δύο -κόμματα Ε; Απλά για να συνενοούμεθα). Λοιπόν, που είναι η συνέχεια; Που είναι το ενδιαφέρον για την ομογένεια; Ναι βέβαια αυτή και την άλλη εβδομάδα έχουν τους Ελληνικής καταγωγής πολιτικούς που επισκέπτονται την Ελλάδα για συμβούλια, για αποφάσεις... Κολοκύθια, ούτε συνεχές πρόγραμμα υπάρχει, απλά μας δουλεύουν. Μάλλον ξέρουν οι Έλληνες πολιτικοί ότι έχουμε γίνει “ψώνια” εμείς οι Ομογενείς που ξυπνάμε με την Ελλάδα και κοιμόμαστε με την Ελλάδα. Τώρα οι διακομματικές Επιτροπές είναι για τουρισμό και γνωριμίες. Λείπει η Εθνική Στρατιγική και η αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς. Εύχομαι να βγω ψεύτης.

Το καλοκαίρι έφτασε και γενικά θα υπάρξει μία απραγία στα ομογενειακά δρώμενα. Πέρα από κάποια σουβλακο-σπανακοπιτα φεστιβάλ δεν βλέπω πολλά πράγματα. Αρκετοί θα πάνε στην Ελλάδα να βοηθήσουν την οικονομία της, να πληρώσουν ή να απαλλαγούν από τους φόρους, μερικοί άλλοι θα πάρουνε τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια και τις θάλασσες και... αφού “γεμίσουν” τις μπαταρίες θα επανέλθουν το Φθινόπωρο με ιδέες, σχέδια.

Ελλιπές το ΔΣ της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας αφού δεν συμπλήρωσαν όλες οι θέσεις του ΔΣ και να φανταστείς ότι στις εκλογές ήσαν πολλοί αντιπρόσωποι. Μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει; Δικαιολογίες πάρα πολλές όπως: “Έχω δουλειές”, “δεν μπορώ” και μετά... περιμένουμε αποτελέσματα! Που πάει ο Ελληνισμός τελικά; Μα εκεί που τον αφήνουμε να πάει. Πρέπει να βρέξεις κώλο για να φας ψάρι, ναι βέβαια, πουλάει και ο ψαράς. Περίμενε λοιπόν... το ψαρά μόνο... μήπως είναι αργά;

Στην Ελλάδα πηγαίνουν από χθες οι ανά το κόσμο εκλεγμένοι πολιτικοί Ελληνικής Καταγωγής όπου στην Αθήνα θα γίνει η συνάντηση των παν-ορθοδόξων και μετά στην Θεσσαλονίκη όπου θα συνεδριάσουν και θα εκλέξουν το νέο συντονιστικό όργανο. Ο νυν Πρόεδρος του Συντονιστικού από την Αυστραλία (ήταν στη Βοστώνη κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ελληνική Ανεξαρτησία και την παρέλαση) θα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος ενώ για αντιπρόεδρος θα πάει ο “δικός μας” (από το New Hampshire) βουλευτής Θωμάς Κατσαντώνης. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εξ Αμερικής θα επισκεφθούν και τον Αμερικανό Πρέσβη όπου θα τους κάνει δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία.

Μου έλεγε ένας φίλος από την Βαρκελώνη της Ισπανίας: “Είσαστε πολύ φίλο-Ισπανοί εσείς οι Έλληνες” Να σου πω χάρηκα γιατί ο Ισπανός μου είπε ότι είμαστε φίλο-Ισπανοί γιατί συνέταιροι... στο χρέος είμαστε, παρακολουθώ την Ρεάλ και την Μπαρτσελώνα, άντε και κάποιες Σπανιόλες καλλονές. Αλλά είπα μήπως κάνω λάθος πως το κατάλαβε ο Ισπανός και τον ρώτησα στα Ισπανικά. “Από που το ξέρεις φίλε μου” και να η απάντηση... “Πριν δύο εβδομάδες πήγα με επιχειρηματίες στην Ελλάδα και σκλαβώθηκα που έχετε αεροδρόμιο στην Αθήνα Ισπανικό όνομα, “El Venizelos” . “Με κούφανε”.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου