Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ομπάμα: «Η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να συλλάβει τον Σνόουντεν»

«Ακολουθούμε όλες τις νομικές οδούς και συνεργαζόμαστε με πολλές άλλες χώρες για να είμαστε βέβαιοι ότι τηρούμε τον νόμο», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα στους δημοσιογράφους, στον Λευκό Οίκο.

Ομπάμα: «Η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να συλλάβει τον Σνόουντεν» Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα «νόμιμα μέσα» για να συλλάβουν τον Εντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε  ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών  Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς από αξιωματούχους της κυβέρνησης για την εξέλιξη στην υπόθεση του πρώην συμβούλου της CIA που κατηγορείται για κατασκοπεία στις ΗΠΑ και έφθασε την Κυριακή στη Μόσχα προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ.
«Ακολουθούμε όλες τις νομικές οδούς και συνεργαζόμαστε με πολλές άλλες χώρες για να είμαστε βέβαιοι ότι τηρούμε τον νόμο», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα στους δημοσιογράφους, στον Λευκό Οίκο.
Ο Ομπάμα είπε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επιφορτισθεί με την υπόθεση αυτή, ενώ οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να πείσουν τη Ρωσία να εκδώσει τον Σνόουντεν προκειμένου να μην διαφύγει σε άλλη χώρα, όπως στον Ισημερινό όπου έχει ζητήσει άσυλο.
Αν συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές ο Σνόουντεν κινδυνεύει με κάθειρξη 30 ετών για τις αποκαλύψεις του που αφορούν τα προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των ΗΠΑ.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι οι χώρες στις οποίες ο Σνόουντεν επέλεξε να ζητήσει προστασία εφαρμόζουν το αντίθετο από όσα ο ίδιος ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει, δηλαδή τη διαφάνεια, την ελευθερία του Τύπου και το σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων.
«Αν το πάθος του εδώ είναι για την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία στο Διαδίκτυο, οι προστάτες που επέλεξε εφαρμόζουν το αντίθετο», τόνισε.
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Πάτρικ Βέντρελ εξέφρασε τη «βαθιά απογοήτευση» της χώρας στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση του Εντουαρντ Σνόουντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου