Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αντιδράσεις στελεχών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τον ανασχηματισμό

 Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2013

Αποκλειστικό δικαίωμα του Πρωθυπουργού θεωρεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, τις τοποθετήσεις των υπουργών, ενώ δεν εξέφρασε δυσαρέσκεια που δεν συμπεριελήφθη στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, αν και οι πληροφορίες προχθές τον έφεραν ως ένα σίγουρο όνομα να μπει στη νέα κυβέρνηση.

«Θα ήθελα να είμαι στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχω πει ότι είμαι δυσαρεστημένος», είπε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», χθες.
Ο κ. Βορίδης, το όνομα του οποίου ακουγόταν ότι θα αναλάβει υπουργείο Υποδομών, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι είναι δικαίωμα του Αντώνη Σαμαρά να ορίσει ποιοι θα καταλάβουν τους υπουργικούς θώκους. «Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, είναι δικαίωμα του Πρωθυπουργού να ορίσει τους υπουργούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ, Καρχιμάκης και Αριστερή Πρωτοβουλία δεν ήταν τόσο γαλαντόμοι στις εκφράσεις τους.
Ειδικότερα, με πολύ αιχμηρές αναφορές σχολίασε την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος σε σελίδα του στο Facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης».
Ο κ. Καρχιμάκης εκφράζει και τον έντονο προβληματισμό του για το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας: «Αναρωτιέμαι στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από τη Δεξιά...». Και προσθέτει: «Οποιος το βρει ας μου το πει...».
Βεβαίως, για μία ακόμη φορά, το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ εξετάζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, η οποία αντέδρασε έντονα στον σχηματισμό κυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου».
Τα νέα δεδομένα θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, αλλά ήδη στην ανακοίνωση, αφού ασκείται έντονη κριτική σε όσους «θέλουν να καταγραφούν στην Ιστορία σαν το «σωσίβιο» του Σαμαρά, τονίζεται ότι «εμείς δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε».
Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά» και ότι έγιναν συνεταίροι του κ. Σαμαρά, «του πρωθυπουργού της πιο σκληρής Δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις».
Τονίζεται επίσης, ότι «είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου