Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η προσφορά και το έργο της ΑΧΕΠΑ σε εθνικό και τοπικό επίπεδο

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2013

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Ιωάννης Γροσσομανίδης ορκίζει το νέο συμβούλιο του τμήματος 406 της ΑΧΕΠΑ, σε ειδική τελετή στο κοινοτικό κέντρο των Ταξιαρχών Γουότερταουν.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η ομογενειακή Οργάνωση AHEPA δίνει δέκα χιλιάδες δολάρια κάθε μήνα στην «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη σίτιση ανθρώπων οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη στην Ελλάδα και αυτής ακόμα της τροφής. Επίσης, η Οργάνωση θα δώσει και φέτος υποτροφίες ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου και πλέον, σύμφωνα με δηλώσεις στον «Εθνικό Κήρυκα» του ύπατου προέδρου της, Δρ. Ιωάννη Γροσσομανίδη.
Ο ύπατος πρόεδρος παραβρέθηκε και προέστη της ορκωμοσίας και εισδοχής νέων μελών του τμήματος 406 στο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης.
Το νεοεκλεγέν συμβούλιο του τμήματος 406 έχει ως εξής:
Αδάμ Ζάπρης, πρόεδρος.
Αλμπερτ Μπακάλης, αντιπρόεδρος.
Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος, γραμματέας.
Αναστάσιος Μηλιώφτης βοηθός γραμματέας.
Κωνσταντίνος λαγός, ταμίας.
Βασίλειος Πάτσιος βοηθός ταμία.
Γεώργιος Λωρίδας, επικεφαλής της Φρουράς.
Νικόλαος Γιοκαρίνης, θρησκευτικός λειτουργός (Chaplain).
Κώστας Τίγκος, αρχιφύλακας.
Αθανάσιος Πάτσιος και Μιχάηλ Γκρέγκορι, φρουροί.
Δημήτριος Τσατσαρώνης, αθλητικός διευθυντής.
Γεώργιος Γκολτ, αντιπρόεδρος για τον Ελληνισμό.
Ματθαίος Πάνος, αντιπρόεδρος για την φιλανθρωπία.
Γεώργιος Μακρίδης, αντιπρόεδρος για την Παιδεία.
Αθανάσιος Γαλάνης, κοινωνική ευθύνη.
Ευθύμιος Διαμαντόπουλος, οικογενειακή και ατομική αριστεία.
Μέλη Συμβουλίου: Θωμάς Τσικρικάς, Τζον Αμπέιτ, Αλέκος Κολοκυθάς, Βασίλειος Σαλαμάνης, Θεόδωρος Τζιάβας και Ομηρος Υψηλάντης.
Της τελετής της ορκωμοσίας, η οποία έγινε στο κοινοτικό κέντρο της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερταουν, προηγήθηκε δείπνο με ελληνικά φαγητά για όλους το οποίο προσφέρθηκε δωρεάν από το τμήμα της AHEPA του Γουότερταουν, ενώ στη συνεδρίαση και την τελετή παραβρέθηκαν περί τα πενήντα άτομα συνολικά.
Από αξιωματούχους της Οργάνωσης ελέχθη στον «Ε.Κ.» ότι το τμήμα 406 του Γουότερταουν το ίδρυσε ο αείμνηστος πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Μεταξάς.
Η όλη εκδήλωση ακολούθησε ένα θρησκευτικό και θεσμικό τελετουργικό, το οποίο έχει καθιερωθεί από την AHEPA από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ίδρυσής της. Συγκεκριμένα, η Αγία Γραφή είχε τοποθετηθεί κλειστή πάνω σ’ ένα τραπεζάκι στο μέσον της αίθουσας της τελετής, ενώ όταν ήλθε η ώρα να αρχίσει η τελετή ο επικεφαλής της φρουράς, Γεώργιος Λωρίδας, την άνοιξε, ενώ τη διαδικασία των εργασιών διεύθυνε από το βήμα ο Φρανκ Φώτης.
Ο θρησκευτικός λειτουργός, Νικόλαος Γιοκαρίνης, ανέπεμψε την προσευχή και στη συνέχεια ο ύπατος πρόεδρος Ιωάννης Γροσσομανίδης όρκισε τον νέο πρόεδρο του τμήματος, Αδάμ Ζάπρη, επί της Αγίας Γραφής και στη συνέχεια τοποθέτησε στον λαιμό του το έμβλημα της AHEPA. Οπως εξήγησε στον «Ε.Κ.» ο κ. Φώτης, κάθε έμβλημα είναι δηλωτικό των διαφόρων τομέων και λειτουργημάτων που αναλαμβάνουν οι αξιωματούχοι της Οργάνωσης. Ο κ. Ζάπρης διαδέχθηκε στην προεδρία τον Θωμά Τσικρικά, ο οποίος πρόσφερε στο τμήμα πολύτιμες υπηρεσίες επί σειρά ετών.
Στη συνέχεια, ο ύπατος πρόεδρος κ. Γροσσομανίδης όρκισε ομαδικώς τους υπόλοιπους αξιωματούχους και μέλη του συμβουλίου του τμήματος επιδίδοντας στον καθένα και το ανάλογο έμβλημα το οποίο φορούν επιστηθίως.
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση ήταν ανοικτή που σημαίνει, όπως μας εξήγησε ο κ. Φώτης, ότι «μπορούσαν να παρευρίσκονται και επισκέπτες μη μέλη της AHEPA αλλά και γυναίκες». Διευκρίνισε ότι για τις γυναίκες υπάρχουν τα γυναικεία τμήματα, οι «Θεραπαινίδες της Αθηνάς» και οι «Θυγατέρες της Πηνελόπης». Απαγορεύεται σε οιονδήποτε η είσοδος στις συνεδριάσεις, γι’ αυτό και υπάρχει κωδικός (password) που δίνεται μία φορά το χρόνο στο ετήσιο συνέδριο.
Τα μέλη της AHEPA αποκαλούνται μεταξύ τους «αδελφοί» (brothers).
Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα», ο ύπατος πρόεδρος Ιωάννης Γροσσομανίδης, είπε ότι «απόψε ορκίσαμε τους νέους αξιωματούχους του τμήματος του Γουότερταουν και δώσαμε στη νέα ηγεσία θάρρος για να κάνουν μεγάλα πράγματα». Και τόνισε πως πρόκειται για ένα καλό τμήμα το οποίο αναπτύσσεται, ένα από τα μεγαλύτερα στη Μασαχουσέτη. Το πρώτο είναι της Βοστώνης, το δεύτερο του Λόυοελ, το τρίτο του Γούστερ και εδώ του Γουότερταουν». Είπε ακόμα πως «είμαστε τόσο ευχαριστημένοι και περήφανοι γ’ αυτά που κάνει η AHEPA εδώ στο Γουότερταουν και θέλουμε να δούμε το τμήμα μας να διαδώσει το μήνυμα γι’ αυτά που κάνει η AHEPA στην ευρύτερη ομογενειακή μας Κοινότητα».
«Ξεκινούμε τη συνεδρίαση μας με την Αγία Γραφή διότι πιστεύουμε στη θεότητα του Ιησού Χριστού» σημείωσε, ενώ για τον κωδικό είπε πως «τα περισσότερα από αυτά είναι ιστορία και παράδοση».
Είπε επίσης ότι «η AHEPA πηγαίνει καλά, έχουμε καινούργια τμήματα παντού στον Κόσμο, έχουμε δύο καινούργια τμήματα στη Γερμανία, καινούργια τμήματα στο Παρίσι και το Λονδίνο και 27 τμήματα στην Ελλάδα εκ των οποίων το πιο καινούργιο είναι στα Ιωάννινα».
Οταν ζητήσαμε από τον πρόεδρο της AHEPA να δώσει μία συμβουλή στη νεοσυσταθείσα ελληνική κυβέρνηση, είπε πως πρέπει «να είναι ανοικτοί και να κάνουν πράγματα με καινούργιο τρόπο, να οικοδομούν γέφυρες ανάμεσα σε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και αντί να μάχονται τις αλλαγές, να τις υιοθετούν, διότι μερικές φορές οι αλλαγές οδηγούν σε καλύτερη πρόοδο».
Ο κ. Γροσσομανίδης είπε ότι «η AHEPA διαθέτει σήμερα 92 κτίρια, τα οποία εμπεριέχουν πέντε χιλιάδες διαμερίσματα στα οποία διαμένουν άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας με αξιοπρέπεια και φροντίδα» και τόνισε ότι «στην πόλη Μομπίλ της Αλαμπάμα υπάρχουν 13 κτίρια».
Ανέφερε ακόμα ότι το φετινό συνέδριο της AHEPA θα γίνει στην πόλη Ορλάντο της Φλόριδας, του χρόνου στη Νέα Ορλεάνη και το 2015 στον Αγιο Φραγκίσκο».
Ο κ. Γροσσομανίδης διανύει τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία, ενώ όταν τον ρωτήσαμε ποιος θα τον διαδεχθεί, απάντησε «ο αντιπρόεδρος ο Αντώνης Κουζούνης, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι από το Χιούστον Τέξας και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της AHEPA».
Σε σύντομη ομιλία του στην ολομέλεια του τμήματος αναφέρθηκε στην ιστορία, την πορεία και τα επιτεύγματα της AHEPA, συμπεριλαμβανομένης και της συμβολής της στην επίτευξη της συμφωνία για τη λήψη της άδειας και ανοικοδόμησης του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν».
Ο Χάρης Κατής είπε ότι «η AHEPA ήταν ένας κορυφαίος Οργανισμός, γίνεται μία καλή προσπάθεια και μαθαίνω ότι στο Λόουελ έχει πολλά νέα παιδιά». Ο κ. Κατής ήταν αρχικά στο τμήμα της AHEPA του Κέμπριτζ, διέκοψε όταν πήγε στην Ελλάδα για λίγα χρόνια και επανήλθε στο τμήμα του Γουότερταουν πριν δέκα χρόνια διότι το τμήμα του Κέμπριτζ διαλύθηκε.
Ο νέος πρόεδρος του τμήματος του Γουότερταουν, Αδάμ Ζάπρης, συνδέεται με την AHEPA από το 2005 και είπε ότι «το τμήμα πηγαίνει καλά, μεγαλώνει» και συμπλήρωσε πως «αυτό οφείλεται στις προσπάθειες των μελών».
Ο Βασίλης Πάτσιος, τον οποίον τίμησε το «Περιοδικό» του «Εθνικού Κήρυκα», είναι 49 χρόνια μέλος της AHEPA.
Ο Φρανκ Φώτης είναι ο κυβερνήτης της Νέας Αγγλίας και είναι μέλος της AHEPA από το 1968. Οπως είπε, «η AHEPA πηγαίνει καλά», ενώ εξήγησε στον «Ε.Κ.» πώς είναι δομημένες περιφέρειες στη Μασαχουσέτη.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου