Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αναταράξεις και... γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2013
Δυσφορία για την κατανομή των υπουργείων, ενώ ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας.
Του Κωνσταντίνου Ζούλα
Ελεγχόμενη ενδοκομματική γκρίνια συνόδευσε την ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου, επισκιάζοντας τις ευοίωνες προβλέψεις του κ. Ευ. Βενιζέλου για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης και ως εκ τούτου του ΠΑΣΟΚ. «Αποφασίσαμε και προχωρούμε τα δύο κόμματα με σταθερότητα και αποφασιστικότητα στην εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου που βγάζει την πατρίδα μας οριστικά από την κρίση», υποστήριξε ο κ. Ευ. Βενιζέλος και χαρακτήρισε «επιτακτική εθνική υποχρέωση» το «να προχωρήσουμε με σταθερότητα τα επόμενα τρία χρόνια». Διαβεβαιώνοντας δε ότι «αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων επεξεργάζονται ήδη την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ανά τομέα», δήλωσε αισιόδοξος διότι και «η προσωπική μου συμμετοχή ως αντιπροέδρου επιτρέπει πλέον θεσμικά τον πλήρη συντονισμό του κυβερνητικού έργου σε καθημερινή βάση».

Γκρίνια στην Ιπποκράτους
Την αισιοδοξία του αυτή, ωστόσο, ουδόλως συμμερίζονταν στελέχη της Ιπποκράτους, τα οποία χαρακτήριζαν ήδη υπονομευμένη την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στο νέο σχήμα. Ο πρώην γραμματέας Μιχ. Καρχιμάκης αναρωτήθηκε «ποιο θα είναι το ιδεολογικό πρόσημο της διαφοροποίησής μας από τη Δεξιά», ενώ ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος σχεδόν προανήγγειλε την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ. «Η απόφαση της ηγεσίας δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση», ανέφερε και καταλόγισε στον κ. Βενιζέλο «πλήρη υποταγή στον πρωθυπουργό της πιο σκληρής Δεξιάς».
Γκρίνια όμως υπήρξε και μεταξύ των στελεχών που στήριζαν μέχρι πρότινος τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος υπονόησε σαφώς ότι η άρνησή του να αποδεχθεί τη θέση αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών οφειλόταν στη διαβεβαίωση που είχε ότι εκείνος θα ηγείτο του υπουργείου, ενώ και άλλα στελέχη άφηναν να εννοηθεί ότι η προσωπική διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Βενιζέλος για να διασφαλίσει ότι θα είναι ο μόνος αντιπρόεδρος (και όχι από κοινού με τον κ. Αβραμόπουλο) αποστέρησε από το ΠΑΣΟΚ άλλες αξιώσεις που είχε. Οπως, π.χ., να αναλάβει τον έλεγχο έστω ενός εκ των υπουργείων Εργασίας, Υγείας ή Διοικ. Μεταρρύθμισης, για τα οποία ακουγόταν το όνομα του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη. «Τελικά ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και το ΠΑΣΟΚ πήραν μισό υπουργείο!», ελέχθη από κάποιους στην Ιπποκράτους για την ανάληψη του Υποδομών και ούτε καν ολόκληρου του χαρτοφυλακίου της Ανάπτυξης.
Ενδεικτικό είναι επίσης ότι ο κ. Θάνος Μωραΐτης απέρριψε πρόταση να αναλάβει υφ. Εργασίας, ενώ ακόμη και οι κυρίες Φώφη Γεννηματά και Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά πληροφορίες, αποδέχθηκαν πιεζόμενες να αναλάβουν ασήμαντους ρόλους στα υπουργεία Αμυνας και Διοικ. Μεταρρύθμισης. Ο δε κ. Φίλ. Σαχινίδης είχε ήδη διαμηνύσει στον κ. Βενιζέλο ότι δεν επιθυμεί οποιαδήποτε υπουργική θέση, ενώ χθες υπονοούσε ότι είναι ικανοποιημένος ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επί των Οικονομικών, διαψεύδοντας ότι θα επιθυμούσε άλλο πόστο, όπως π.χ. του γραμματέα της Κ.Ο. για το οποίο ακουγόταν ο κ. Τάκης Ρήγας. Ας σημειωθεί, τέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ αναζητεί και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους (λόγω της υπουργοποίησης των Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Εύης Χριστοφιλοπούλου), ενώ τη θέση της κ. Γεννηματά ως εκπροσώπου Τύπου θα αναλάβει ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου