Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«Οχι» Πούτιν για Σνόουντεν

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2013
Επιβεβαίωσε ότι ο καταζητούμενος των ΗΠΑ βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Μόσχας, σε transit.
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε χθες ότι ο Εντουαρντ Σνόουντεν δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα στη Ρωσία και ότι ως εκ τούτου, ο 30χρονος Αμερικανός είναι ελεύθερος να επιλέξει τον τελικό προορισμό του. Ο Σνόουντεν, που έδωσε στον Τύπο πληροφορίες για την παρακολούθηση του παγκόσμιου πληθυσμού από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA, βρίσκεται στον χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας. Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι υπάρχει «σαφής νομική βάση για την έκδοση του Σνόουντεν». ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε χθες ότι ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν βρίσκεται στον χώρο μετεπιβίβασης (transit) του αεροδρομίου της Μόσχας, προσθέτοντας ότι ο Σνόουντεν δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα στη Ρωσία και είναι ελεύθερος να συνεχίσει το ταξίδι του. Ο 30χρονος Σνόουντεν έφυγε από το Χονγκ Κονγκ λίγες ώρες αφότου οι ΗΠΑ απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες για κλοπή κρατικής περιουσίας και κατασκοπία. Ο Σνόουντεν, που εργαζόταν στα γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, αποκάλυψε στον διεθνή Τύπο λεπτομέρειες για την ευρεία παρακολούθηση των ιδιωτικών και εταιρικών επικοινωνιών σε όλο τον κόσμο από την ΝSA.

Ο Σνόουντεν είχε κλείσει θέση σε πτήση της Αεροφλότ με προορισμό την Αβάνα, αλλά οι δημοσιογράφοι που έσπευσαν να αγοράσουν εισιτήρια για την πτήση είδαν τη θέση 17Α άδεια. Ο τελικός προορισμός του φέρεται να είναι ο Ισημερινός, στον οποίο υπέβαλε αίτηση ασύλου. «Οσο γρηγορότερα διαλέξει τον τελικό του προορισμό τόσο το καλύτερο θα είναι για μας και για τον ίδιο», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Νωρίτερα, ο ΥΠΕΞ Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι ο Σνόουντεν «δεν έχει εισέλθει σε ρωσικό έδαφος», πράγμα τεχνικά σωστό, αφού για την είσοδο στους χώρους transit των διεθνών αεροδρομίων δεν απαιτείται επίδειξη διαβατηρίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις να μείνουν ανεπηρέαστες από την εξέλιξη αυτή. «Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει συνθήκη έκδοσης ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ», αντέτεινε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι. «Αλλά υπάρχουν τυπικά στάνταρντ συμπεριφοράς μεταξύ κυρίαρχων κρατών». Ο Σνόουντεν έχει δηλώσει ότι σκοπός του δεν είναι να πουλήσει κρατικά μυστικά σε ξένη χώρα αλλά να διαφωτίσει την κοινή γνώμη. Παρ’ όλα αυτά, η μετάβασή του στη Μόσχα οδήγησε σε αναβίωση ψυχροπολεμικών αντανακλαστικών στην Ουάσιγκτον. «Οι ρωσικές υπηρεσίες ουδέποτε συνεργάστηκαν με τον Σνόουντεν και δεν συνεργάζονται μαζί του ούτε σήμερα», είπε ο Β. Πούτιν.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου